Lékaři dostanou příspěvek na zahraniční stáže

Od roku 2013 vyhlašuje Plzeňský kraj program na podporu vzdělávání lékařů. Tento dotační program bude vyhlášen i v letošním roce, rada jeho znění i pravidla schválila.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Cílem programu je další vzdělávání a zvyšování kvalifikace lékařů, kteří pracují v  lůžkových zařízeních na území kraje nebo Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje, a to prostřednictvím zahraničních stáží. Takový rozvoj přispívá pak ke zvyšování kvality zdravotní péče poskytované v Plzeňském kraji,“ vysvětluje náměstek hejtmana Pavel Hais a dodává: „Jsme si vědomi toho, že systematické celoživotní vzdělávání a právě zahraniční stáž je pro lékařskou profesi jedním z nejefektivnějších zdrojů získávání nových poznatků a zkušeností.“ Sledování vývoje nových technologií, vědeckovýzkumných poznatků, inovativních postupů, využívání zkušeností jiných odborných pracovišť a jejich aplikace v praxi je podle Pavla Haise zárukou kvalitní, kvalifikované a odborné zdravotní péče.

Celková částka vyčleněná v rozpočtu kraje je každoročně 240 tis. Kč, jednomu příjemci může být poskytnuta dotace v maximální výši 30 tis. Kč. S ohledem na situaci v souvislosti s onemocněním covid19 nebyly za poslední dva roky finanční prostředky programu vyčerpány.

Lhůta pro podávání žádostí je stanovena od 27. 3. 2023 – 30. 4. 2023.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka