Lyžaři na šumavském Špičáku se letos poprvé dočkají ve čtvrtek 7. prosince

Ve čtvrtek 7. prosince se poprvé v letošní zimní sezoně rozjedou vleky na šumavském Špičáku. V provozu určitě bude čtyřsedačková lanovka, kotva na Spodní Šanci a vlek u nového parkoviště.

Cílená propagace v Plzni

 "Pokud ještě nasněží, tak pravděpodobně spustíme i vleky pod hotelem Sirotek,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Ze sjezdovek bude stoprocentně k dispozici páteřní dlouhá trať - tzn. horní část Slalomové (č.3) s dojezdem k lanovce po Slalomové (č.2) a rodinná Spodní Šance. V horní pasáži bude ještě otevřena jednička Turistická s přejezdem na trojku Slalomovou a mírná pasáž vedoucí z parkoviště do areálu.

„ Na těchto sjezdovkách už nyní leží v průměru 50 cm přírodního i technického sněhu, na ostatních pak 20-40 cm přírodního. Pokud ještě nějaký připadne, možná budeme moci už ve čtvrtek otevřít i další úseky,“ dodává Kasík.

Hned od čtvrtka 7.12. bude otevřena půjčovna lyží a servis, od soboty 9.12. pak i lyžařská škola. Vleky jsou v provozu tradičně od 8,30 do 16 hodin.  

Do pátku 15. prosince se lyžuje za ceny vedlejší sezony (tzn. 505 korun celodenní skipas pro dospělého,  440 korun mládež 15-18 let, 1220 korun rodinná – neomezený počet dětí do 14 let zdarma, platí jen dospělí, a 360 korun děti do 14 let).


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka