Lyžařský areál na Špičáku zahajuje v sobotu sezonu

Lyžařský areál na šumavském Špičáku spustí letos vleky poprvé v sobotu 15. prosince. Do 21.12 se lyžuje za ceny vedlejší sezony.


První lyžaři se letos objeví ve Ski&Bike Špičák v sobotu 15. prosince, kdy největší lyžařské středisko Plzeňského kraje zahajuje provoz zimní sezony 2018/19. „K dispozici bude zatím horní úsek Slalomové sjezdovky (č.3) s přejezdem na sjezdovku U Zalomeného (č.2), po níž se dojede až k nástupu na lanovku. To je dohromady více než 1,5 km výborně připravené trati. V provozu bude také vlek k novému parkovišti, stejně jako sjezdovka (150 metrů) vedle něj,“ uvádí k současným podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Pro zajímavost – loni se tady začínalo lyžovat o 8 dní dříve 7.12.2017. 

Na otevřených úsecích sjezdovek leží nyní v průměru 30 – 50 cm převážně technického sněhu, i když v posledních dnech napadlo v horních partiích areálu 30 cm a v dolních 20 cm přírodního sněhu. „V provozu budeme už i ve všedních dnech příštího týdne. Jen bychom chtěli návštěvníky poprosit o pochopení. Když bude mrznout, budeme nadále i včetně víkendu technicky zasněžovat sjezdovky i během dne,“ dodává Kasík.
Lyžovat se bude až do 21. prosince za ceny vedlejší sezóny. Tzn. celodenní dospělí skipas vyjde na 530 korun, dětský na 375 a mládež (15-18 let) stojí 460 Kč. Rodinný skipas (dva dospělí a všechny vlastní děti) vyjde na 1270 Kč. Otevřena bude i lyžařská škola, půjčovna a gastro zařízení. Lanovka a vlek k parkovišti jsou pro veřejnost v provozu poprvé od sobotních 8.30 do 16 hodin. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka