Měšťanská beseda v červenci: Druhá tráva, Petr Nárožný i Doba ledová

Přední česká kapela Druhá tráva slaví čtvrt století na scéně. 19. července se můžete těšit na excelentní výkony nejsilnější sestavy Druhé trávy, ale i na dva famózní hosty – jednoho z největších světových banjistů Tonyho Trischku a zpěvačku Kateřinu Garcíu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Petr Nárožný vás zaručeně rozesměje 24. července  v hlavní roli komedie V Paříži bych tě nečekala, tatínku. Coby sympatický venkovan vyrazí do Paříže překvapit svou dceru a překvapení ho čekají mnohá….

V červenci si můžete zajít do Kina Beseda se svými dětmi, ale i bez nich, hned 6x na páté pokračování Doby ledové! Film promítáme 19. až 21. 7. a 26. až 28. 7. vždy od 18:00. Pokud jste nestihli květnovou projekci dokumentu o Belmondovi, nemusíte truchlit. 18. července máte druhou šanci. V jedinečném celovečerním portrétu se legendární herec vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Na polovinu července by si měli udělat čas všichni fanoušci kapely Lucie. 14. a 25. července bude Kino Beseda promítat ojedinělý dokument Lucie: Příběh jedný kapely! Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? To vše se dozvíte v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku.

PROGRAM MĚŠŤANSKÉ BESEDY

HUDBA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=2

1. 7. 19:30 Prague Summer Nights Music Festival Orchestra

Host: Walter Seyfarth, klarinet

Mezinárodní orchestr složený z těch nejlepších mladých instrumentalistů z celého světa vystoupí pod vedením uznávaného amerického dirigenta Johna Nardolilla. Zahrají skladby od Mozarta, Webera, Baumanna i Dvořáka.

Senioři a studenti vstup zdarma.

6. 7.  19:00 Po siréně swing! 

Pilsner Jazz Band & Melngailskolas Big Band (Lotyšsko)

Krásná hudba, elegantní i divočejší tance, stylové oblečení… Pravidelné swingové tančírny v Plzni chyběly až do podzimu 2013, kdy se jejich pořádání ujal plzeňský orchestr Pilsner Jazz Band. Vždy každou první středu v měsíci (kdy se v poledne cvičně rozeznívají sirény) mají milovníci swingu příležitost si poslechnout hudbu let 20., 30. a 40. minulého století, a to vždy v podání „domácího“ Pilsner Jazz Bandu a jeho hostů, předních swingařů ze všech koutů republiky.

Tentokrát však na "swingovou sirénu" zavítá zahraniční host, jeden z nejlepších orchestrů pobaltských zemí, lotyšský Melngailskolas Big Band.

Od 18:00 se majitelé vstupenek na večerní koncert mohou zdarma zúčastnit kurzu swingového tančení.

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru. 

11. 7. 19:30 Glasgow Orchestral Society

80členný orchestr

Jedinečný koncert – Glasgow Orchestral Society účinkuje během roku mimo Skotsko zcela výjimečně! 80členný symfonický orchestr byl založen už v roce 1870 a stále se rozrůstá o nové členy. Orchestr hraje širokou škálu děl, od klasických až po ty současné. 

Senioři a studenti vstup zdarma.

12. 7. 19:30 City of Leeds Youth Orchestra

Špičkový orchestr City of Leeds Youth Orchestra poskládaný z hráčů, kteří jsou mladší 19 let, si udržuje vedoucí postavení mezi mládežnickými orchestry v Británii. Bezmála 100členný orchestr hraje pravidelně jak v Leedsu, tak v koncertních síních a katedrálách po celé Evropě a nyní míří i do Plzně.

Senioři a studenti vstup zdarma.

19. 7. 19:30 Robert Křesťan & Druhá tráva

Koncert k 25. výročí skupiny

hosté: Tony Trischka (USA) a Katka Garcia

Přední česká kapela Druhá tráva slaví čtvrt století na scéně. Těšit se můžete na excelentní výkony nejsilnější sestavy Druhé trávy, ale i na dva famózní hosty – jednoho z největších světových banjistů Tonyho Trischku a zpěvačku Kateřinu Garcíu. 

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru. 

DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=3

Představení se konají na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvají do interiéru.

20. 7. 20:00 Caveman

Letní představení na Zahradě Měšťanské besedy

Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

24. 7. 20:00 V Paříži bych tě nečekala tatínku 

 V hlavní roli Petr Nárožný

 Agentura Harlekýn

Petr Nárožný v hlavní roli komedie o dobrodružství sympatického venkovana v Paříži. Nenechte si ujít českou premiéru hry v překladu Jana Cimického.

Petr Nárožný coby výběrčí přímých daní ze zapadlého provinčního městečka se jednoho dne rozhodne, že překvapí svoji dceru a navštíví ji v Paříži. Starostlivý otec s podivem zjišťuje, že jeho milovaná dcera již nepracuje v pojišťovně, ale pohybuje se jako společnice ve světě velké politiky a obchodu, ve kterém se rázem ocitá i on. V tomto spletitém prostředí se tatínek rychle zorientuje, a když okouzlí manželku svého nejvyššího šéfa, zcela to změní nejen jeho život, ale i budoucnost dcery, a dokonce i složení vlády. Rozpoutá se uragán záměn a komických situací, které neberou konce – těšit se můžete na dvě hodiny emocí a smíchu. 

Obsazení: Petr Nárožný, Jana Malá / Týna Průchová, Jarmila Švehlová, Simona Postlerová / Miroslava Pleštilová, Barbora Šťastná Petrová / Malvína Pachlová, František Skopal, Jan Šťastný / Jan Čenský

Režie: Jan Novák

Překlad: Jan Cimický, úprava Petr Nárožný

OSTATNÍ ŽÁNRY

31. 7. 17:00 Letní taneční večer

K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).

Cyklus tanečních večerů v režii OSS MMP. 

VSTUP ZDARMA

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru.

AKCE PRO DĚTI

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=5

Letní pohádky se konají na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvají do interiéru. 

3. 7. 14:30 Tři prasátka, aneb Loupežnická pohádka (Divadlo Rolnička)

O třech mlsných prasátkách a o pěti loupežnících...

Pohádku o třech prasátkách, která si stavěla domečky, jistě většina diváků dobře zná.... Ale tahle pohádka je jiná. Třetí domeček je postavený, prasátka v něm spokojeně žijí, a vlk už dávno zapomněl, co tu vlastně kdysi chtěl. A prasátka si hospodaří, náramně dobře si vaří, a upečou si borůvkový koláč!

Vůně koláče probudí pět loupežníků, kteří bydlí v blízkém lese...

Oni tihle loupežníci nemohou být každý sám. Je jich pět, jako je pět našich smyslů, a každý z těch loupežníků dovede používat jen jeden jediný smysl...

Vhodné pro děti 3+

10. 7. 14:30 O Perníkovém dědkovi (Divadlo Andromeda)

Perníkovému dědkovi a bábě se nelíbí číhat na děti v chaloupce a tak se vydají do světa. Díky nenasytnosti však dědek zůstane uvězněn v chlívku. Podaří se mu dostat se ven? Uvidí v  pohádce s mnoha písničkami.

Vhodné pro děti 3+

17. 7. 14:30 Barevná pohádka (Josef Jelínek - Divadlo Rolnička)

Příběh o „strašidle“, kterého se nikdo nebál.

Kdo se nebojí strašidel, ten je jako kluk Vašek, který se nám v pohádce objeví. A kdo by se snad přece jen maličko bál, při pohádce se vůbec bát nemusí - místo něj se trochu bude bát Anička, Vašíkova sestra. Tyhle dvě děti si hrály na louce u lesa, když tu se objevilo něco bílého! Že by to bylo strašidlo?

Vhodné pro děti 3+

24. 7. 14:30 O Červené Karkulce (Divadlo Dráček)

Pohádka o tom jak se nevyplácí chtít sežrat babičku a Karkulku, to na vlastní kůži zažije zlý vlk.

Vhodné pro děti 3+

31. 7. 14:30 U nás v lese (Divadlo Meluzína)

I pohádkové postavy můžou mít docela obyčejné "lidské" starosti. Jak si s nimi poradí - to uvidíte v pohádce, která vypráví o tom, že i práce vás může bavit!

Vhodné pro děti 3+

KINO BESEDA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=6

Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.

14.; 25.  7. 2016 20:00 Lucie: Příběh jedný kapely

Fenomenální skupina Lucie poprvé na plátnech kin! Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? To vše se dozvíte v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku. 

18. 7. 2016 20:00  Belmondo

Francie, 2015, 90 minut REŽIE: Regis MARDON HRAJÍ: Jean-Paul Belmondo, Paul Belmondo, Alain Delon, Jean Dujardin, Claude Lelouch ad.

V jedinečném celovečerním portrétu BELMONDO se legendární “Bébel” vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Spolu s ním a jeho synem Paulem navštívíme Rio De Janeiro, Paříž, Řím a Francouzskou Rivieru. Paul vede vyšetřování , vyslýchá očité svědky - hvězdy filmů a otcovy osobní přátele, zpovídá svého “papá”. Odhaluje okamžiky, které by jinak zůstaly tajemstvím. Objevuje výjimečný životní příběh výjimečného muže jako nikdo předtím. 

19., 20., 21., 26., 27. a 28. 7. 2016 v 18:00 Doba ledová: Mamutí drcnutí ZEMĚ / ROK: USA / 2016 REŽIE: Mike Thurmeier HRAJÍ: John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah, Ray Romano, Wanda Sykes, Chris Wedge, Roshon Fegan, Keke Palmer, Jay Leno, Simon Pegg ZNĚNÍ: S českým dabingem

Páté pokračování jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií, ve které potkáme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových! Ledová událost roku! Scratova epická honba za nepolapitelným žaludem jej katapultuje do vesmíru, kde náhodně spustí sérii kosmických událostí, které transformují a ohrozí ledový svět. Aby se zachránili, musí Sid, Manny, Diego a zbytek skupiny opustit svůj domov a vydat se na výpravu plnou komických momentů a dobrodružství. Odcestují do neznámých exotických zemí, kde se potkají s celou řadou nových, svérázných postav.

24. 7. 2016 16:00  André Rieu: Maastrichtský koncert (satelitní přenos)

31. 7. 2016 16:45  André Rieu: Maastrichtský koncert

André je fanouškům důvěrně známý jako „král waltzu”. Každý rok vystupuje před tisíci fanoušky v překrásných kulisách středověkého náměstí svého rodného Maastrichtu v Nizozemsku. Také letos se k němu připojí slavný Johann Strauss Orchestra, jeho sopranistky a tenoři a speciální hosté. Koncerty v Maastrichtu jsou z celé Adrého sezóny nejpopulárnější a v roce 2016 se navíc chystá největší a nejvelkolepějšímu vystoupení, které bylo kdy v kinech k vidění. 

Změna programu vyhrazena.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka