Motorkář ujížděl policistům, spadl a utíkal

Policisté změřili motorku jedoucí rychlostí 149 km/h, přesto, že v měřeném úseku je maximální povolená rychlost 90 km/h.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dopravní policisté z Oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje měřili v úterý rychlost na úseku I/20 u obce Číhaná, když na radaru změřili motorku jedoucí rychlostí 149 km/h, přesto, že v měřeném úseku je maximální povolená rychlost 90 km/h. Z tohoto důvodu hlídka policistů okamžitě za motorkou vyjela za použití zvláštního zvukového výstražného zařízení doplněným zvláštním výstražným světlem modré barvy. Motorkář však zareagoval zvýšením rychlosti a pokoušel se policistům ujíždět. Motorku policisté dojeli v obci Úněšov, kde použili červený nápis „STOP POLICIE“ umístěný za čelním sklem. Ani na tento pokyn však řidič motorky nereagoval a dále ujížděl vysokou rychlostí ve směru na Plzeň. Policisté, kteří jej pronásledovali, museli při jízdě dbát na bezpečnost ostatních projíždějících aut i na bezpečnost samotného motorkáře. Při průjezdu obce Popovice řidič však nezvládl řízení a v levotočivé zatáčce s motocyklem upadl. Ihned, jak uviděl, přijíždějící služební vozidlo, začal utíkat. Muži zákona jej ale zanedlouho dostihli a zadrželi.
 

    V rámci dalšího prošetřování policisté zjistili, že motocykl řídil 30letý muž ze Sokolovska. Dechová zkouška zjišťující přítomnost alkoholu v dechu řidiče a zkouška zda není řidič ovlivněn jinou návykovou látkou, byly negativní. Ujíždějící muž má však až do února roku 2016 vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Celou událost nyní prošetřují policisté z oddělení dopravních nehod Územního odboru Plzeň venkov. Řidič motorky je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Řidič se však svou jízdou dopustil i několika přestupků: neuposlechl příkazu k zastavení, opakovaně překročil povolenou rychlost, není vlastníkem příslušné skupiny řidičského oprávnění opravňující ho k řízení tohoto typu motorového vozidla a má neplatnou technickou prohlídku. Policisté v šetření celé události pokračují i nadále.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 30.07.2015 06:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka