Mouřenec zapaluje druhou svíčku při koncertu Mementa

Šumavský kostel sv. Mořice na Mouřenci nad Annínem rozsvítí v neděli druhou svíčku na adventním věnci. Tentokrát při koncertu skupiny Memento ze Sušice. Pro zahřátí připraví letos poprvé mouřenecký svařák "Mouřák". Přijďte si odpočinout na Mouřenec a načerpat síly do dalších dnů.


Program k 2. adventní neděli začíná v kostele na Mouřenci v neděli ve 14 hodin.  

Další (nejen) mouřenecké akce:

 * v neděli 11.12. od 14 hodin v rámci 3. adventní neděle se chystá v kostele překvapení

* v neděli 18.12. od 14 hodin vystoupí už tradičně na Mouřenci Žihelský sbor (už posedmé). Skauti z Hartmanic donesou Betlémské světlo.

* v sobotu 24.12. od 11 hodin zve Mouřenec na Štědrou hodinku, při které si můžete u stromečku zazpívat koledy, koupit drobné dárky, ochutnat svařák a poslechnout si zvon z roku 1329

* v pondělí 26.12. od 14 hodin v rámci pásma Mouřenecké Vánoce 2016 zazpívá mladá zpěvačka Silve Matičková a koledy si můžete zazpívat s Lenkou Němečkovou. Přijdou i další hosté.

* v sobotu 31.12. o půlnoci můžete přivítat nový rok při půlnoční silvestrovské bohoslužbě při svíčkách s P. Jendou Kulhánkem.

 * od 11. prosince bude také možné přinášet do kostela drobné dárky pro seniory v DD v Sušici

 

* v Anníně se letos už potřetí připojí lidé ke společnému projektu Česko zpívá koledy. Zpívat se bude opět u kapličky ve středu 14. prosince od 18 hodin. Svařené víno zajistí opět Penzion Jana.

 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.12.2016 08:00



5 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka