Moving Station hostí od pondělka Ozvěny Ekofilmu

Ozvěny EKOFILMu se budou konat v Plzni ve dnech 13.–17. 6. 2016 v kulturním centru Moving Station. Filmový klub Plzeň za podpory Nadačního fondu Zelený poklad připravil pro školy i veřejnost přehlídku dokumentů s environmentální tématikou a besedy s režiséry a zajímavými hosty.

Jarní servisní akce AUTO CB

Program je sestavený ze snímků loňského Mezinárodního filmového festivalu EKOFILM.

Festival bude zahájen 13. 6. 2016 v 11:00 za účasti představitelů Nadačního fondu Zelený poklad. Na dopolední promítání (každý den od 9:00 a 11:00) jsou přihlášené plzeňské základní školy, střední školy a gymnázia. Největší zájem je o projekce dokumentů Příběh šimpanzího trusu o výzkumu šimpanzů v Tanzanii a Plast v mojí vodě.

Večerní projekce (každý den od 18:00) jsou zaměřeny na širokou veřejnost a nabídnou dokumenty o stavu životního prostředí v různých částech světa. Film Na okraji světa ukáže noční Paříž, Příběh Gesara Barda život v tibetském městě zničeném zemětřesením, snímek DAMNATION nás seznámí s hnutím, které se rozhodlo zbourat přehrady ve Spojených státech amerických, Dobrý život bude vyprávět o kolumbijském kmeni Wayúu, jehož území ničí rozšiřující se ropovod a dokument Nade vše přiblíží odpor obyvatel východního Texasu proti  ropovodu Keystone XL.

Do Plzně díky Ozvěnám zavítají i tvůrci filmů.  Jan Svatoš, který se ve svých dokumentech věnuje intenzivně problematice životního prostředí, přijede besedovat s diváky o svém dokumentu Lekce divokosti – příběh vzácných exmoorských koní. Další osobností, která na festival zavítá, bude Jan Hošek režisér dokumentu Příběh šimpanzího trusu aneb O lidoopech a parazitech, který se dosud podílel na vzniku bezmála šedesáti dokumentárních a vědeckopopulárních pořadů.

Vstup na Ozvěny je díky podpoře Nadačního fondu Zelený poklad a Ministerstva životního prostředí zdarma.  Stačí se přihlásit na vybranou projekci přes registrační portál GoOut.  Odkaz na něj, program a synopse filmů naleznete na www.fkplzen.cz. Veřejnosti jsou přístupné i školní projekce.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka