Moving Station připravuje dvanáctý ročník festivalu nového a experimentujícího divadla

Přehlídka MOVE IN STATION se bude konat v termínu 25. 4. - 4. 5. a nabídne pohybové divadlo několika uměleckých skupin.

Cílená propagace v Plzni

Jsou to: Holektiv (Study) a Spitfire Company (Hlas Anne Frankové), vizuálně hudebně divadelní show skupiny Handa Gote Research & Development (Eleusis), představení pro jednoho diváka divadla MIR.theatre (µSputnik) a nebude chybět ani studentské divadlo Jiná tvář (MÝ – TY jeskyně).

Součástí programu bude venkovní představení plzeňského ansámblu Žongléros a také koncert šestinásobné držitelky výročních hudebních cen Anděl Lenky Dusilové.

Festival Move in Station (původně Velká inventura) pořádá organizace Johan ve své domovské scéně Moving Station. Během pěti večerů budou moci návštěvníci zažít představení různých podob současného divadla, které vzniká v nezávislých produkcích. „Letošní ročník festivalu nezávislé tvorby je opět spojený se zajímavými příběhy s přesahy do současných témat. Festival není jen přehlídkou několika smělých divadelních experimentů, ale jeho prostřednictvím chceme publiku otevřít cestu k novému divadlu, a proto se budou moci diváci potkat s tvůrci a performery jednotlivých děl,“ říká Petra Štěpánová z festivalové produkce.
Na úvod festivalu (25.4., 20.h) vystoupí Lenka Dusilová, mimořádný fenomén české hudební scény, putující z pozice rockové a popové hvězdy k osobnímu vyjádření, jež svobodně přijímá impulzy z nejrůznějších stylů a mimohudebních zážitků.
Spitfire Company představí (28.4., 20h) silný příběh Anne Frankové dotýkající se strastí, radostí a první lásky třináctileté holčičky, donucené se ukrývat ve skrýši zadního traktu domu. Avšak v hlase deníku nezaznívá pouze Anne, ale veškeré problémy skrývaných – těch, kteří přežili i nepřežili.

Diváci se mohou těšit také na experimentální post-internetovou impro-operu Eleusis (26.4., 20h) o nemožnosti velkého příběhu ve světě, kde je vše zároveň lež i pravda. Cyklický čas mýtu zlomený do instantního času našeho světa uvede tvůrčí skupina  Handa Gote.
Představení µSputnik (28.4. od 16 hodin každých 15 min) je postavené na principu papírovy´ch mechanicky´ch automat a pop-up knížek. Společně se Sputnikem, první umělou družicí Země, cestujeme vesmírem a zažíváme dobrodružství spojená se závody o dobytí vesmíru a studenou válkou. Představení je koncipované pro jednoho diváka a na festivalu se zopakuje celkem šestnáctkrát.
Emoci studu zkoumá taneční performance ženské trojice Holektiv Study (2.5., 20h). Představení zabírá svou originální, nezvyklou jednoduchostí a s prvky tance, nového cirkusu a mimu může rozšířit obzor a zaujmout i široké publikum.
Festival uzavře (4.5., 20h) kolektivní scénická úvaha na téma odvahy k samostatnosti skupiny Jiná tvář s názvem MÝ – TY (jeskyně), absolventské představení studentů Ateliéru dramatické výchovy při katedře pedagogiky FPE ZČU

Příjemný kulturní zážitek dotváří prostředí citlivě rekonstruované nádražní budovy z počátku 20. století a kavárna Moving Café, která je otevřená každý všední den 10 – 19 hodin a také vždy hodinu před představením.
Vstupenky na jednotlivá představení zakoupíte v předprodeji v síti GoOut. Na festival je také možnost zakoupit permanentku. Podrobný program najdete také na webových stránkách www.johancentrum.cz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 17.04.2017 14:10



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka