Muž střílel ve Stříbře samopalem pod lampou, prý slavil narozeniny

Policisté zajistili muže se samopalem. Střílel z něj údajně proto, že slavil narozeniny. Navíc není vlastníkem zbrojního průkazu.

Cílená propagace v Plzni

 Stříbrští policisté přijali včerejšího dne kolem 22:00 hod. oznámení o tom, že je v jedné ze stříbrských ulic opakovaně slyšet střelba. Hlídka proto vyjela na místo a při příjezdu zahlédla muže stojícího pod lampou veřejného osvětlení. Dotyčný měl v ruce střelnou zbraň, kterou mířil do vzduchu a vystřelil. Jakmile si všiml policistů, dal se na útěk a zaběhl do jednoho z domů. Policisté proto střelce následovali a uvnitř objektu jej pak za použití donucovacího prostředku, konkrétně hrozby namířenou střelnou zbraní, zpacifikovali a spoutali. V té době již muž u sebe zbraň neměl a tvrdil, že žádnou nemá. Po chvíli ji ale policistům vydal. Jednalo se o samonabíjecí zbraň značky Scorpion – S.

Policisté zjevně podnapilého muže zajistili a posadili do služebního vozidla, kde muž ke střelbě ze zbraně uvedl, že si v den svých narozenin může vystřelit. Po převozu na služebnu, jej ztotožnili a zjistili, že 52letý muž není držitelem zbrojního průkazu. Legálním vlastníkem zbraně je dle evidencí jeho 19letý syn, bez jehož vědomí si otec zbraň vzal. Při provádění potřebných úkonů dotyčný s policisty nespolupracoval, slovně je napadal a vyhrožoval. Dechovou zkoušku i odběr krve odmítl. Policisté muže následně převezli do policejní cely. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené ozbrojování a přečinu výtržnictví. Případem se i nadále zabývají.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka