Muž z Klatovska poslal bývalé přítelkyni přes tři tisíce zpráv

Muž po delší dobu opakovaně obtěžoval, sledoval i vyhrožoval poškozené.

Cílená propagace v Plzni

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování případu, kdy se jednalo o opakované pronásledování. Dvaadvacetiletý muž z Klatovska převzal od komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinu nebezpečné pronásledování.

Muž v době od měsíce října 2018 do prosince 2019 kontaktoval bývalou přítelkyni. Muž takto činil prostřednictvím mobilního telefonu, kdy ženě telefonoval, posílal zprávy i pomocí dalších komunikačních aplikací. Následně bylo zjištěno, že muž použil 252 SIM karet a poslal poškozené přes tři tisíce zpráv, v několika desítkách případech ženě telefonoval i psal zprávy na e-mail.

Dále ženě vyhrožoval různými způsoby i újmou na zdraví. Muž do vozidla, které vlastní poškozená, umístil sledovací zařízení a od měsíce června do listopadu loňského roku zjišťoval polohu vozidla ve 3 363 případech.

Muž opakovaně sledoval pohyb ženy v místě bydliště i u zaměstnání a jezdil za ní ve svém vozidle.

Ve svém jednání pokračoval od počátku loňského měsíce prosince do března letošního roku, kdy sledoval poškozenou i v obchodech, snažil se s ní navázat komunikaci a zjišťoval informace od známých.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 25.04.2020 07:03



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka