Speciality z kapra, pstruha, amura, štiky a dalších ryb, živá hudba a zábava pro děti - to všechno nabídne druhý ročník celodenních Rybích slavností nejen pod širým nebem v Myslovicích na Klatovsku. Slavnosti se uskuteční v sobotu 27. dubna od 10 hodin na Statku česká lípa.
Stejně jako loni budou moci zájemci ochutnat speciality z čerstvých ryb především z klatovského regionu připravené odborníkem na rybí gastronomii a propagátorem pokrmů z českých sladkovodních ryb Pavlem Kováříkem. „Kromě tradičních úprav jako je pstruh či kapr po mlynářsku nebo kapr namodro se bude podávat řada specialit včetně velmi oblíbených kapřích hranolků, uzených ryb a tataráku z lososa. Novinkou letošního ročníku rybích slavností bude štika pečená s vajíčkem natvrdo a petrželkou, připravovaná podle osvědčeného receptu mojí maminky“ uvádí Pavel Kovářík známý z řady gastronomických televizních a internetových pořadů včetně oblíbeného Receptáře.
Chybět nebude ani stan Pilsner Urquell a Red Bull Energy. Pro nejmenší návštěvníky je připraven dětský koutek včetně skákacího hradu. Zajištěn je také večerní program, k tanci a poslechu zahraje kapela Maybe.
Zrekonstruovaný Statek česká lípa s restaurací a penzionem v navazuje na historii pohostinství U české lípy, které zde bylo provozováno v letech 1932 - 1945. Dominantou areálu je 200 let stará lípa srdčitá. Statek byl znovu otevřen v květnu roku 2011 a nabízí 61 míst ve staročeské restauraci a 20-35 míst v salonku. V penzionu je 39 lůžek v 15 pokojích. V srpnu uplynulého roku byla zahájena výstavba druhé etapy Statku, v jejímž rámci vznikají další ubytovací kapacity ve vyšším standardu, konferenční prostory pro 100 osob, posilovna, wellness a gastro zázemí. V současné době jsou dokončována tři venkovní multifunkční sportoviště, kde si nejen hosté Statku česká lípa budou moci zahrát fotbal, tenis, volejbal nebo nohejbal.