Na FRESH Festivalu vaří španělský držitel Michelinské hvězdy

Letošní ročník FRESH Festivalu v Plzni je součástí projektu Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury. Díky tomu se zde představí špičkový zahraniční šéfkuchař a držitel Michelinské hvězdy, Španěl Rubén Trincado Lopez.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na hlavním pódiu předvede své umění v sobotu 23. května od 17 do 17:30 hodin. O půl hodiny později pak začne jeho kuchařský workshop na druhé stage.

Rubén Trincado nabízí inovátorskou kuchyni bez komplikovaných postupů, nicméně tato kuchyně vychází z tradiční gastronomie, ze které převzal svoji lásku k chutím a vůním. Při přípravě jídel používá nové postupy, aby překvapil strávníka nejen složením pokrmu, ale především precizností. 

Za Rubénovou láskou k vaření stojí babička, která v roce 1966 založila restauraci Mirador de Ulía ve španělském San Sebestiánu, a jeho otec, který podnik převzal. Rubén Trincado je třetí generací, jež tuhle vyhlášenou restauraci vede. Právě on pro ni dokázal v roce 2010 získat první Michelinskou hvězdu. V čem spočívá kouzlo jeho kuchařského umu, se mohou diváci přesvědčit na FRESH Festivalu v Plzni.

FRESH Festival se koná od pátku 22. do neděle 24. května 2015. Hlavní program plný kuchařských show, workshopů a známých osobností se uskuteční u OC Plzeň Plaza. Degustační menu nabídne patnáct vybraných restaurací, z nichž ta nejlepší si odnese titul Západočeská restaurace roku 2015.

Vzhledem k velké oblibě u návštěvníků je akce letos třídenní. V pátek 22. května program probíhal od 15 do 21 hodin (vstupné 50 Kč), v sobotu 23. května od 10 do 21 hodin (vstupné 100 Kč) a v neděli 24. května od 10 do 16:30 hodin (vstupné 50 Kč). 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 23.05.2015 14:03



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka