Šestý ročník kulinářského Bosch Fresh festivalu nabídne v Plzni lahůdky, osobnosti i zábavu

Gurmánský festival dobrého jídla a pití přichází již šestým rokem do Plzně. Tradiční festival, tentokrát pod názvem BOSCH FRESH FESTIVAL, představí jedinečné kulinářské speciality v parku za OC Plaza Plzeň od pátku 20. května do neděle 22. května.

Jarní servisní akce AUTO CB

Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z tuzemské i zahraniční kuchyně, na živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěž o Západočeskou restauraci roku, ochutnávky od prvotřídních producentů a další bohatý doprovodný program.

Největší gurmánský festival zahrnuje letos několik novinek. Kromě hlavního pódia, kde se představí osobnosti gastronomie jako Zdeněk Pohlreich, Oldřich Sahajdák, Dalibor Navrátil nebo nejslavnější český řezník František Kšáňa, se mohou návštěvníci těšit i na další scény, kde bude probíhat neméně zajímavý program. Rozšířené spektrum pódií zahrnuje workshop stage, grill stage a také pódium, které bude věnováno pražení kávy. 

Hlavní scéna, která je tradičně nejsledovanější v rámci celého festivalu, se opět přemění v živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři. I letos se mohou návštěvníci pod jejich vedením naživo seznámit s přípravou nejrůznějších lahůdek a také je přímo ochutnávat. V interaktivní workshop stage si naopak hosté mohou s některou z kuchařských hvězd sami uvařit nevšední speciality. 

 „Pro návštěvníky je připravena celá řada opravdových gurmánských zážitků v příjemném venkovním prostředí plném zeleně. Show a doprovodné programy festivalu jsou určeny všem věkovým kategoriím a my věříme, že se víkendový festival stane inspirací pro domácí kuchařské experimenty návštěvníků,“ říká Petr Jirásek, pořadatel BOSCH FRESH FESTIVALU.

Pro milovníky tradičních nápojů vína a piva, které k jídlu neodmyslitelně patří, budou připraveny ochutnávky od poctivých tuzemských i zahraničních producentů. Z vinařství se opět jako v loňském roce představí mimo jiné Via Vini, které bude hlavním partnerem v oblasti vín. Nově se mohou hosté seznámit s víny Vinařství Salabka, Kamelot nebo s fantastickými španělskými víny Vinařství Nurag. Hlavním pivovarem festivalu bude pro letošní rok Pilsner Urquell. Pivní nadšenci jistě ocení i menší rodinné pivovary. Představí se Knížecí pivovar Plasy, Stahlavy Radouš nebo Pivovar u Švelchů.

Naprostou novinkou letošního roku je prostor pro prezentaci pražíren, které budou na festivalu zastoupeny v nemalém počtu. V Plzni mohou lidé vyzkoušet zajímavé chutě kávy z vyhlášených pražíren Espresso Longberry, Dos-mundos nebo například Anker Coffee. Celý koncept doplňuje speciální pódium na pražení kávy, kde se vystřídají nejvyhlášenější baristé. 


Součástí festivalu bude soutěž o Západočeskou restauraci BOSCH FRESH FESTIVALU, které se zúčastní TOP restaurace daného regionu se svým degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, opět rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.

„Věříme, že další ročník přiláká opět tisíce gurmánů a že se stane inspirací pro všechny milovníky dobrého jídla a pití,“ dodává Petr Jirásek.  


Více informací naleznete na webových stránkách festivalu: www.freshfestival.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 12.04.2016 17:06



2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka