Na návrat z prázdnin v kraji dohlédli policisté. Rozdávali pokuty

Policisté ke kontrole zastavili celkem 515 vozidel a u 158 řidičů odhalili porušení zákona. Sedm řidičů usedlo za volant pod vlivem návykových látek.

Cílená propagace v Plzni

Nejenom dopravní policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, ale i policisté pořádkové policie se o posledním prázdninovém víkendu, který byl ve znamení návratů lidí z letních dovolených, zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce.

Policisté zkontrolovali v Plzeňském kraji 515 vozidel a v 158 případech zjistili porušení zákona. Příkazem na místě policisté vyřešili 147 řidičů v celkové částce 70 100 korun a 11 řidičů oznámili k projednání místně příslušnému správnímu orgánu. Překročení povelené rychlosti bylo nejčastěji zjištěným přestupkem. Čtyřiačtyřicet řidičů šláplo na plynový pedál ve větší míře a překročili povolenou rychlost v daném úseku. Druhým nejčastějším přestupkem bylo v 35 případech použití vozidla, které mělo nevyhovující technický stav. Policisté dále odhalili 18 řidičů, kteří při jízdě drželi mobilní telefon, 10 řidičů, kteří nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem, 3 řidiči jeli po dálnici bez zaplacení dálničního poplatku a pokutě neušli ani dva chodci. Policisté odhalili 7 řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem návykových látek, tři z nich nadýchali alkohol v přestupkové rovině a čtyřem řidičům vyšel pozitivní test na omamné a psychotropní látky.

foto: pčr

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 05.09.2023 07:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka