Na policisty v Domažlicích útočil zfetovaný muž s maskou a noži v ruce

V sobotu nad ránem přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení čtyřiadvacetiletého muže z Domažlic, že je ve svém bydlišti a že žádá rychlý příjezd policejní hlídky, nebo že ho někdo zabije.

Cílená propagace v Plzni

Na místo ihned vyjeli domažličtí policisté, ale oznamovatel se k policistům nepřihlásil. Proto s ním hovořili přes mobilní telefon. Mu se stále obával o svůj život, uváděl, že po něm již v bytě stříleli, že bytový dům je plný ostřelovačů, a proto nemůže policistům otevřít svůj byt. Po několikaminutovém rozhovoru mladík souhlasil, že policistům hodí klíče od bytu oknem. Policisté došli až před byt oznamovatele, který odmítal dveře otevřít s tím, že policisty podezírá, že jsou falešní a zkorumpovaní a že byli posláni, aby jej zabili. Stále křičel, že se vrátil z bojů z Ruska a že se ho snaží zabít mafie. Po necelé hodině vyjednávání oznamovatel stále křičel, že je připraven zemřít pro svoji věc, že se stane hrdinou a že všechny pobodá nožem. Policisté nemohli vyloučit, že se v bytě nenachází další osoby, které by mohly být ohroženy na životě, a tak přivolali policejního psovoda se služebním psem a strážníky městské policie. Policistům se podařilo odemknout i dveře od bytu, ale muž se o dveře zapřel a stále nechtěl nikoho vpustit dovnitř. Policisté kopli do dveří a muže odstrčili. Měl na obličeji nasazenou bílou plastovou masku a v každé ruce držel kuchyňský nůž s dvaceticentimetrovým ostřím. Když rychlým krokem přistupoval k policistům, byl jako donucovací prostředek použit služební pes Wincek a mladík byl zajištěn. Podrobil se orientačnímu testu na přítomnost drog s výsledkem pozitivním na metamfetamin.

Podrobit se dechové zkoušce na alkohol nebyl schopen. Lékař rozhodl o převezení osoby do protialkoholní záchytné stanice v Plzni, kdy domažličtí policisté při převozu záchranářům asistovali. Věc byla zaevidována jako přestupek proti veřejnému pořádku.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 07.07.2016 06:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka