Na Špičáku panovalo jaro, sníh ale drží, zítra se čeká ochlazení

O víkendu testování nových typů lyží pro příští sezonu, od pátku do neděle světový pohár v paraski.

Cílená propagace v Plzni

Na šumavském Špičáku zatím v tomto týdnu panovalo díky teplotní inverzi jarní počasí s jasnou oblohou, sluncem a teplotami nad nulou. Sjezdovky si přesto stále udržují vrstvu od 80 centimetrů do 1 metru sněhu. Kvalita lyžování se ale během dne proměňuje v závislosti na stoupající teplotě.

„V tomto týdnu jsme, byť ještě v únoru, zažívali podmínky typické pro druhou polovinu března. Lyžovalo se na firnu. Povrch sjezdovek je velmi dobrý dopoledne, po obědě už vyšší teploty v kombinaci s vysokým počtem lyžařů sněhovou vrstvu zvrásní. S tím bohužel nic nesvedeme, upravovat rolbami můžeme zase až večer,“ charakterizuje současný stav provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

V pátek se podle aktuální předpovědi očekává ochlazení a přechod studené fronty by měl přinést i pár centimetrů čerstvého sněhu. Uvidí se, na kolik tato prognóza vyjde, v posledních letech je počasí velmi proměnlivé a předpovědi se často mění - během pár dnů i několikrát.

O víkendu se tady uskuteční Rock point Test sjezdových lyží od špičkových výrobců lyžařského vybavení (začátek vždy od 9:30 hodin). Po oba dva dny je možnost otestovat mnoho zajímavých modelů již pro sezonu 2017/18.

Jak už jsme informovali dříve, od pátku 17. února do neděle 19. února se tady koná jeden ze závodů letošní série Světového poháru v PARASKI = kombinace obřího slalomu a seskoku padákem na přesnost.

Další aktuální info (včetně záběrů z kamer u rozhledny a nástupu na lanovku): www.spicak.cz.

Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí vokolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka