Na Špičáku vylepšují sjezdovky – spustili zasněžování

První týden jarních prázdnin se denní návštěvnost pohybuje okolo 1500 lidí. O víkendu bude k dispozici testování freestylových snowboardů i lyží.

Jarní servisní akce AUTO CB

Čerstvý sníh pro špičácké sjezdovky neobstarala v tomto týdnu příroda, ale technické zasněžování, které areál spustil po nástupu únorového ochlazení. Na sjezdovkách stále leží v průměru 90 centimetrů přírodního sněhu, nově v kombinaci s technickým.   

„V minulých dnech jsme technickým sněhem vylepšili povrch Slalomové (č.3) a Turistické (č.1) sjezdovky a dnes pokračujeme na dvojce U zalomeného. Po víkendové inverzi, kdy sníh zfirnovatěl, jej promícháme s čerstvým technickým prašanem, což pomůže kvalitě sjezdovek,“ prozradil důvod zahájení další etapy zasněžování i přes dostatek původního sněhové pokrývky provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.   

V areálu jsou také spokojeni s denní návštěvností v prvních pracovních dnech tohoto týdne, kdy byly zahájeny první turnusy jarních prázdnin. Každý den tady lyžovalo okolo 1500 lidí. „ A zase absolutně bez front. Lidé se rozprchnou po dalších vlecích, nevyužívají jen lanovku. Je také znát, že si přijeli hory a lyže ve svém volnu v klidu užít, takže se na svazích zdržují delší čas. Nesjíždí sjezdovky sportovním tempem na jeden zátah,“ dodal, proč se též nemusí na vleky ani chvilku čekat, V.Kasík. 

V sobotu i v neděli se tady zdarma testují snowboardy i lyže do volného terénu, takže vyznavači tohoto stylu mají možnost toho využít.  

Další aktuální info (včetně záběrů z kamer u rozhledny a nástupu na lanovku): www.spicak.cz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka