Na šumavském Mouřenci uvede v neděli Jiří Strach promítání Anděla Páně

Režisér Jiří Strach uvede v neděli 27. prosince promítání pohádky Anděl Páně, která se před lety točila i na Mouřenci.

Cílená propagace v Plzni

Snad každý už viděl v kině nebo televizi pohádku Anděl Páně režiséra Jiřího Stracha. V kostele sv. Mořice nad šumavským Annínem, v pozdně-románském chrámu ze 13. století, Jiří Strach na přelomu let 2004-05 část Anděla Páně natočil. Lidé tak v neděli mohou vidět obrazy a kulisy, které dosud znali jen z filmu hned dvakrát - na plátně a kolem sebe.

Jiří Strach v neděli povypráví o natáčení pohádky a o zázracích, které filmování provázely. Při jedné z minulých návštěv Mouřence prozradil, že jeho manželka Magdalénka, kterou si našel při natáčení Anděla Páně v Řetenicích u Kašperských Hor, byla už coby dospělá pokřtěna právě na Mouřenci.

„Doslechli jsme se, že Jiří Strach začal točit druhý díl Anděla Páně, a proto ho pořádně vyzpovídáme,“ slibuje za pořadatele Lukáš Milota. Po promítání si lidé mohou společně s kytarovým virtuózem Janem Irvingem a zpěvačkou Lenkou Němečkovou zazpívat koledy. Těšit se mohou také na představení zbrusu nového vánočního videoklipu, který částečně vznikl na Mouřenci. Součástí tohoto nedělního setkání bude také benefiční prodej malých vánočních ozdob, konkrétně andílků vyrobených z těstovin. Výtěžek pomůže vznikajícímu mobilnímu hospicu v Tachově.

Podávat se bude čaj a svařák, na sebe si vezměte teplé oblečení a s sebou baterky.

Sváteční maraton akcí na Mouřenci zakončí už potřetí půlnoční silvestrovská mše při svíčkách, kterou bude sloužit P. Tomas van Zavrel.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 26.12.2015 17:02



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka