Na Mouřenci zazpívají sourozenci Hana a Petr Ulrychovi

Na jedinečný koncert zve kostel svatého Mořice na Mouřenci nad Annínem. Ve čtvrtek 5. října od 19 hodin zazpívají v jednom z nejstarších šumavských kostelů, kde Jiří Strach natočil část pohádky Anděl Páně, sourozenci Hana a Petr Ulrychovi se skupinou Javory.

Jarní servisní akce AUTO CB

Mouřenec tímto vystoupením oslaví 20 let od pořízení zvonů sv. Mořic a sv. Vintíř a také 30 let od záchrany kostela a jeho znovuvysvěcení.

„Koncert Javorů na Mouřenci, to byla pro mne několik let veliká výzva. A zdálo se to skoro nemožné. Přání uvítat u nás sourozence Ulrychovy jsem se ale nevzdával a letos se podařilo najít řešení. Koncert legendárních hudebníků bude dosud v určitých ohledech největším koncertem na Mouřenci. Děkuji všem posluchačům, kteří přijdou a děkuji i všem sponzorům a ostatním podporovatelům, bez jejichž významné finanční pomoci by nebylo možné v malém kostelíku takový koncert uspořádat,“ říká Lukáš Milota z pořádajícího spolku Přátelé Mouřence. „Ani nevím, kdy naposledy sourozenci Ulrychovi na Šumavě vystupovali. I proto si myslím, že koncert bude exkluzivní příležitostí pro všechny, kteří mají jejich hudbu rádi. Vždyť jsou na scéně už skoro 50 let a některé jejich písně známe zpaměti. Těšit se můžeme na skladby Modlitba, Javory, Ideál, Zvláštní znamení, On na mě zapomíná a další. Uslyšíme je v originálu a navíc v mimořádném prostředí památného Mouřence,“ zve na koncert Milota. 

Vstupenky k sezení za jednotnou cenu 790 korun jsou v předprodeji v kině v Sušici, v infocentru v Hartmanicích a nebo je možné je zakoupit online na www.sirkus.cz. Bude možné koupit je také na místě před koncertem, kde budou k mání v omezeném množství i vstupenky ke stání.

„Snažíme se, aby Mouřenec lidi potěšil, aby v celém areálu zažívali radostné okamžiky a mohli tam čerpat sílu do dalšího života. Proto pořádáme bohoslužby, prohlídky, ale také koncerty. Koncert Javorů, který bude jedním z hudebních vrcholů šumavského podzimu, radost určitě přinese. Navíc musíme přece oslavit narozeniny mouřeneckých zvonů, které už 20 let pravidelně zní do kraje. Buďte u toho!“ uzavírá Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence.

Šumavský kostel s kostnicí na Mouřenci zve také na komentované prohlídky. Konají se celoročně v sobotu od 11 hodin. Do konce roku vystoupí v kostele ještě například skupina Marien (25. listopadu) nebo Žihelský sbor (17. prosince).

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.10.2023 14:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka