Na šumavském Špičáku se premiérově jede Mistrovství ČR v downhillu

Nejvýznamnější podnik letošní downhillové sezony v Česku se uskuteční o nastávajícím víkendu 11. a 12. července ve sportovním areálu Ski&Bike Špičák.

Cílená propagace v Plzni

V oblasti železnorudské Šumavy i Špičáku se vůbec premiérově pojede Mistrovství České republiky (MČR) ve sjezdu horských kol. Závod se zároveň koná jako letošní druhý (z celkově tří) podniků Českého poháru v downhillu, který po čtyřech letech půstu letos zažívá svoji renesanci.

Kromě kompletní domácí špičky se očekává i velká účast zahraničních bikerů. Především pak z okolních zemí – Německa a Rakouska či Slovenska, protože se závod jede jako open. Pořadatelé navíc umožní účast i jezdcům bez licence, takže na 1750 metrů dlouhé trati Struggle s převýšením 320 metrů se v celkem osmi kategoriích včetně nejprestižnější elite očekává účast okolo 200 bikerů.

Zatím se jich přihlásilo více než 100, ale vzhledem k tomu, že zaregistrovat se mohou až do sobotního dopoledne, účast bude určitě ještě vyšší. „ Už nyní je skoro třetina přihlášených ze zahraničí a mezi nimi i dvě naprostá esa, která v minulosti na Špičáku sbírala tituly v iXS European Downhill Cupu - Johannes Fischbach a Sandra Rübessamová (oba z Německa),“ říká za pořadatele Jan Kasík ze Ski&Bike Špičák.

Síly s nimi v elitních kategoriích změří kompletní česká špička – jmenovitě například Stanislav Sehnal, Matěj Charvát či celý tým Kellys s Antonínem Králem, loni nejlepším Čechem (páté místo) v iXS právě na Špičáku. Mezi ženami pak například Dominika Durčáková. Titul Mistra ČR získá vždy nejrychlejší jezdec/jezdkyně v dané kategorii s platnou licencí Českého svazu cyklistiky. Do pořadí celého závodu potom ale velmi pravděpodobně promluví právě zahraniční bikeři.

„Vzhledem k světové pandemii, která narušila i seriál iXS downhill cupu, co se u nás bez přerušení konal v deseti předchozích letech, je MČR ve spojení s podnikem Českého poháru a open charakterem akce i pro zahraniční a nelicencované bikery vrcholem downhillové sezony nejen v ČR,“ potvrzuje J. Kasík

Parádní adrenalinovou podívanou si diváci opět užijí zdarma, protože vstupné se na Špičáku nevybírá. Diváci se na nejatraktivnější místa dopraví lanovkou, která je vyveze na vrchol Špičáku k tamní rozhledně. Další tratě zdejšího bikeparku jsou pak normálně otevřeny pro veřejnost, stejně jako lanovka bude přepravovat i běžné turisty/cyklisty.

Časový harmonogram závodu:

Sobota: 11.7.2020

10:00 – 18:00 volný trénink bez pořadatelského zajištění

09:00 – 13:00 registrace přihlášky pro všechny kategorie

neděle: 12.7.2020

09:00 – 10:30 možnost volného tréninku

11:00 start semifinálové jízdy

13:30 start finálové jízdy

Do finále postoupí všichni jezdci, kteří dokončí semifinálovou jízdu. 30 min po dojezdu vyhlášení výsledků pro všechny kategorie.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 09.07.2020 08:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka