Na ÚMO Plzeň 3 to vře, vedení obvodu vyvrací důvody petice

V úterý byla ve večerních hodinách rozeslána do úředních mailových adres většině zaměstnanců Úřadu městského obvodu Plzeň 3 elektronická zpráva nazvaná „Petice zaměstnanců ÚMO Plzeň 3“, s datem zpracování 11. 3. 2015, řádně nepodepsaná.


Obsahem této zprávy je údajné vyjádření odborářů, úředníků a ostatních zaměstnanců ÚMO Plzeň 3, vyjadřující zejména obavy ze ztráty zaměstnání a ze snižování odměn. 

Hlavními argumenty kritizující údajně zhoršenou situaci na úřadě jsou:

* zvýšení počtu placených místostarostů (jako téměř jediný úřad v republice), včetně jejich asistentů s navýšením finančních nákladů o 3 miliony korun;

* snižování počtu zaměstnanců, propuštění většiny vedoucích odborů, pokračování snižování počtu řadových zaměstnanců!

V závěru zprávy anonymní pisatel elektronické zprávy „vyhlašuje“ na pátek 27. 3. 2015 od 13:30 hodin na Úřadě městského obvodu Plzeň 3 desetiminutovou výstražnou stávku! Zároveň anonymní autor tzv. „Petice“ žádá politické vedení úřadu, aby řešilo situaci místostarostů jiným způsobem, dále žádá, aby bylo zastaveno propouštění zaměstnanců a tvrdí, že jsou zaměstnanci k dohodám o skončení donuceni. Zároveň je v této anonymní elektronické zprávě vyslovena žádost, aby odměny zaměstnancům byly ponechány na úrovni minulých let.

Úřad městského obvodu Plzeň 3 ústy svého starosty p. Radislava Neubauera (na snímku) a Základní organizace odborového svazu Úřadu městského obvodu Plzeň 3 cítí potřebu k tomuto zaujmout následující stanovisko:

Elektronické anonymní sdělení zaslané zaměstnancům Úřadu městského obvodu Plzeň 3 nazvané „Petice zaměstnanců ÚMO Plzeň 3“ obsahuje v plném rozsahu nepravdivé údaje a informace.  

Nejedná se v žádném případě o iniciativu odborářů a zaměstnanců Úřadu městského obvodu.

Závodní výbor odborového svazu ÚMO Plzeň 3 celou záležitost projednal na své mimořádné schůzi dne 25. 3. 2015 a prohlašuje, že se závodní výbor distancuje od tzv. „Petice“ zaslané zaměstnancům ÚMO Plzeň 3 a prohlašuje, že s touto peticí nemá nic společného, není jejím iniciátorem a ani neřešil zmiňované podněty!

Stručně k jednotlivým nepravdivým argumentům uváděným v tzv. „Petici“:

* Je pravda, že došlo ke zvýšení počtu místostarostů městského obvodu. Ale není pravda, že se jedná o téměř jediný úřad v republice. Obdobný počet placených zastupitelů je i v našem městě, např. na Městském obvodě Plzeň 2 – Slovany. Je nutno zdůraznit, že se nejedná o svévoli politiků, ale o výsledky povolebních politických vyjednávání na základě výsledků voleb do obvodního zastupitelstva. K nárůstu

finančních prostředků v souvislosti se zvýšením počtu místostarostů nedošlo, poněvadž zhruba půlmilionový narůst nákladů byl vykompenzován snížením neúměrných platů některých řadových pracovníků.  Do listopadu 2014 se na ÚMO Plzeň 3 vyskytovali jedinci, kteří pobírali až 50 000 Kč měsíčně průměrného platu bez vykázání adekvátní odvedené práce.

* Na úřadě nedocházelo v uplynulých měsících, nedochází nyní a ani se neplánuje snižovat počty zaměstnanců. Od listopadu 2014 do současné doby došlo k rozvázání pracovního poměru se šesti zaměstnanci, z toho polovina odešla do řádného důchodu. V rámci těchto změn rovněž úřad opustily dvě bývalé vedoucí odborů, kterým zanikly jejich funkce v rámci řádných organizačních změn!

* Pokud se jedná o odměny zaměstnancům, je nutno podotknout, že se jedná  o nenárokové složky platu, a odměny jsou a budou poskytovány dle zásluhovosti vykonané práce jednotlivých zaměstnanců a pracovišť ÚMO Plzeň 3. Neplánuje se plošné snižování objemu finančních prostředků na platy a odměny zaměstnanců.

Závěrem vedení městského obvodu vyjadřuje nesouhlas s anonymním podáním  tzv. „Petice“, poněvadž se jedná o neseriózní pokus o poškození dobré pověsti centrálního obvodu a o destabilizaci úřadu.



Komentáře

  • Před 9 roky

    že se ten Anonym nestydí! nemusí se přece bát, že by ho jako zaměstnance potrestali! Naši zvolení politici jsou jen samí chytří a poctiví lidé, kterým o koryta nikdy nešlo!

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.03.2015 09:02



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka