Vedení Trojky přijalo úspěšné atlety AK Škoda Plzeň

Další úspěšný rok za sebou má Atletický klub Škoda Plzeň, který patří v České republice ke špičce. Medaile si jeho svěřenci odvážejí ale i z mezinárodních soutěží.

Cílená propagace v Plzni

Osmičku úspěšných atletů tento týden přijalo vedení centrálního plzeňského obvodu, aby jim za skvělou reprezentaci poděkovalo. 

„Já coby člověk, pro kterého jsou vrcholným sportovním výkonem šachy a který má problém doběhnout i tramvaj, obdivuji všechny lidi schopné překonávat své limity a posouvat je stále dál. Atletický klub Škoda Plzeň dlouhodobě podporujme a jsme velmi rádi, že se nachází právě na území Trojky,“ říká starosta MO Plzeň 3 David Procházka. 

Společně s ním přijali v Multifunkčním sále třetího městského obvodu sportovce také 1. místostarosta Pavel Šrámek a místostarostové Ondřej Ženíšek a Ladislav Nový. „Třetí městský obvod sportování dětí a mládeže dlouhodobě podporuje. Máme k tomu i speciální dotační program na podporu klubů, které se sportování dětí a mládeže věnují. AK Škoda Plzeň podporujeme pravidelně a oceňujeme, že se atletický klub věnuje právě dětem, které tím pádem mají jinou náplň dne, než jen sedět u televize, mobilu či počítače. Bylo mi ctí se takto potkat s úspěšnými atletkami a atlety,“ říká Ondřej Ženíšek. „Jsem rád, že AK Škoda Plzeň podporujeme, protože atletika dětem poskytuje všestranný sportovní rozvoj a já si tímto dovolím apelovat na rodiče, aby se nebáli své děti na atletiku zapsat. Všestranný trénink je skvělým základem pro jakýkoliv sport, kterému se dítě bude chtít v pozdějším věku věnovat,“ dodává 1. místostarosta Pavel Šrámek.

 „S loňskou sezónou jsme nadmíru spokojení, patřili jsme opět k nejúspěšnějším klubům v republice a je to odměna pro všechny trenéry i pro ty, kteří nás podporují, tedy město a kraj,“ říká sportovní ředitel AK Škoda Plzeň Michal Černý.

Klub má nyní více než třicítku reprezentantů, kteří jsou v Českém atletickém svazu vedeni jako závodníci, co mohou splnit limit na vrcholné akce, jako je mistrovství Evropy, světa nebo olympijské hry. Patří mezi ně například Tereza Petržilková. „Co se týká závodu a výsledků, tak loňský rok byl úplně ten nejlepší a nejúspěšnější v mé dosavadní kariéře. Největším úspěchem, kterého jsem dosáhla, byla bronzová medaile na mistrovství světa se štafetou čtyřikrát 400 metrů mix v národním rekordu. Mám z toho husí kůži jenom o tom mluvím, byl to fantastický výsledek. Povedlo se mi kvalifikovat i individuálně na mistrovství světa, kde jsem postoupila do semifinále a ve velmi dobrých časech jsem vlastně okupovala desátou příčku historických českých tabulek. Kromě toho se nám povedlo vyhrát evropské hry se štafetou mixu také v národním rekordu. Takže si myslím, že ta laťka byla nasazena strašně vysoko a o to hůř se mi vstupovalo do letošní přípravy,“ prozradila vrcholová atletka. 

Největším cílem letošního roku budou pro Terezu olympijské hry, kam by se ráda kvalifikovala individuálně i ve štafetě. „Na začátku května absolvujeme mistrovství světa štafet, odkud vede přímá kvalifikace na olympijské hry, takže zopakovat nějaký úspěšný běh se štafetou, dostat se vlastně na olympijské hry, to bude taky cílem. A krom toho, letošní rok je nabitý ještě o mistrovství Evropy v Římě, takže těch úkolů máme opravdu spoustu a bude to hodně fyzicky náročné. Ale věřím, že se všechno povede skloubit a budu se snažit na všech třech akcích předvést ve své maximálně možné výkonnosti,“ dodává Petržilková.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka