Senioři na Trojce se učí bránit už desátým rokem

Domácí násilí, Nebezpečí prodejních akcí, Základy první pomoci ale i Bezpečně v kyberprostoru - to jsou názvy několika přednášek, které čekají účastníky kurzu v pořadí již desátého ročníku Plzeňské senior akademie.

Cílená propagace v Plzni

Ve spolupráci s třetím městským obvodem jej pořádá Městská policie Plzeň.

„Tento výjimečný projekt jsme spustili před devíti lety právě u nás na Trojce, poté se do něj připojily i další obvody. Zájem o něj mě i proto nesmírně těší a všem jeho účastníkům přeji, aby situace, které si zde procvičí nikdy prožít v reálu nemuseli,“ říká starosta MO Plzeň 3 David Procházka. 

Celkem čeká seniory deset setkání a besed a čtyři exkurze. Těšit se mohou například na přednášku, jak se nenechat napálit při užívání internetu nebo jak zvládat nebezpečné situace. Při výletech navštíví třeba plzeňský útulek či operační střediska záchranných složek. „Účastníci senior akademie se podívají mimo jiné také na to, jak funguje kamerový systém, tedy na místa, kam by se jinak běžně nedostali,“ uvádí 1. místostarosta centrálního obvodu Pavel Šrámek.

V zastupitelském sále třetího městského obvodu přivítal seniory Karel Zahut, metodik prevence kriminality Městské policie Plzeň. „Cílem přednášek je informovat seniory o možných nebezpečích a naučit je nebezpečným situacím předcházet,“ shrnul stručně smysl akademie. 

Slavnostního zahájení jubilejního desátého ročníku Plzeňské senior akademie se účastnil také zástupce velitele Městské policie Plzeň Tomáš Petřík nebo velitelka služebny Městské policie Plzeň – střed Ilona Gabrielová. Na projektu se podílí i BESIP PK, ZZS PK, HZS PK, ČOI, BKB, Policie ČR a Čistá Plzeň.

foto: úmo plzeň 3

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka