Nález letecké pumy v sobotu evakuoval v Plzni okolí Jateční ulice a zastavil vlaky, pyrotechnik ji zneškodnil

V sobotu 6. května 2017 pět minut před třetí hodinou odpoledne obdrželo operační středisko tísňové linky 112 informaci o nálezu letecké pumy GP 500 lb na nákladovém nádraží v Plzni v Jateční ulici.

Cílená propagace v Plzni

Střela byla nalezena při výkopových pracích. Na místo vyrazili hasiči z PS Střed a SZDC Plzeň, policisté, strážníci městské policie a pyrotechnická služba PČR.

Pyrotechnik určil nebezpečnou zónu 400 metrů a hasiči tak museli evakuovat celý vymezený prostor, to znamená celý areál nákladového nádraží, přilehlou ubytovnu a zastavit dopravu v ulici Jateční od ulice Chrástecká po ulici Mohylová včetně autoservisu a sběrného dvora.

"Plzeňské teplárenské a pivovaru se evakuace vyhnula. Kvůli události byla zastavena trať ve směru na Žatec," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Jak uvedla krajská policejní mluvčí, po 18. hodině pyrotechnici pumu na místě zneškodnili a místo je již bezpečné. České dráhy mohly na žatecké trati obnovit provoz.  

Jednotka hasičů SŽDC Plzeň svojí technikou pumu vyjmula z výkopu a naložila na speciální policejní vozík. Ve večerních hodinách se všichni evakuovaní pracovníci mohli vrátit zpátky do zaměstnáni a nájemníci ubytovny do svých domovů.
 


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka