Nejlepší pracovníci krajských nemocnic získali ocenění

Krajem vlastněné rodinné nemocnice ocenily své nejlepší zaměstnance.


Cena Srdce nemocnic Plzeňského kraje se předávala při slavnostním večeru na Nové scéně Divadla J. K. Tyla v Plzni. Za obětavou, odbornou a zodpovědnou práci a pomoc rozvíjet a zlepšovat péči v krajem vlastněných zdravotnických zařízeních bylo předáno zdravotníkům i nezdravotníkům celkem 25 skleněných sošek se symbolem srdce.

„Práci zdravotníků náleží velký respekt. Zpravidla první ho vyjádří spokojený pacient a nejbližší kolegové. Předání této ceny je vyjádřením velkého uznání i všech nás ostatních,“ uvedl předseda představenstva společnosti Nemocnice Plzeňského kraje Marek Kýhos s tím, že dobrou medicínu, jaká se dělá v rodinných nemocnicích kraje, lze trvale dělat jen s erudovaným, motivovaným a spokojeným personálem. „Je proto naší velkou ambicí se v tomto směru dále posouvat,“ doplnil.

V každé z nemocnic v Domažlicích, Horažďovicích, Klatovech, Rokycanech, Stodu a Svaté Anně v Plané se vybírali nejlepší pracovníci ve čtyřech kategoriích. Volili je přímo zaměstnanci jednotlivých nemocnic. Kromě nich byla hejtmanem Plzeňského kraje Josefem Bernardem za dlouhodobý přínos krajskému zdravotnictví a příkladnou péči o dětské pacienty oceněna in memoriam i Vladimíra Speierlová z Domažlické nemocnice.

Předávání ocenění v nové divadelní budově mělo punc slavnostní akce. Oficiální částí večera provázel moderátor Michal Jančařík a po předání následoval koncert s vybranými melodiemi z muzikálu Kdyby tisíc klarinetů. Zbytek večera ve foayer a předsálí divadla patřil setkávání zaměstnanců všech rodinných nemocnic a rovněž představitelů Plzeňského kraje. Zhruba polovina z téměř pěti set účastníků si rovněž prohlédla zákulisí divadla.

Držitelé ceny Srdce nemocnic Plzeňského kraje

Domažlická nemocnice

Vladimíra Speierlová – vrchní sestra dětského oddělení

Oceněna in memoriam za dlouhodobý přínos krajskému zdravotnictví a příkladnou péči o dětské pacienty.

Richard Kubec – sanitář na interním oddělení

Pracovitý, trpělivý, obětavý - doslova dýchá za své oddělení. Už 20 let takto vnímají svého kolegu zdravotníci v Domažlicích.

Růžena Krippnerová – staniční sestra na chirurgickém oddělení

I přes zdravotní problémy ve svém blízkém osobním okolí zůstává trvale spolehlivá, zodpovědná a opěrným bodem celého oddělení.

Barbora Hrušková – vedoucí lékařka gynekologicko-porodnického oddělení

Díky vysoké profesionalitě a ochotě je oblíbená u pacientek a rodiček. Díky pracovnímu nasazení a odbornosti je pilířem svého pracoviště.

Miroslava Frčková – dokumentační pracovnice interního oddělení

Pro své znalosti, dovednosti a svědomitost je nepostradatelná nejen na svém úseku, ale pomáhá s dokumentací v celé nemocnici.

Nemocnice Horažďovice

Rudolf Pour – vedoucí sanitářů

Vedle náročné práce sanitáře neúnavně hledá a zaučuje mladší kolegy. Nad rámec svých povinností je vždy připraven pomoci nejen radou.

Danuše Mayerová – zdravotní sestra, dokumentační pracovnice

Jako zdravotník i jako administrativní pracovník je velice trpělivá, pracovitá a empatická, a pomáhá tak nemocnici budovat skvělé reference.

Hana Veselovská – primářka oddělení následné péče

Přes 20 let pomáhá v nemocnici vytvářet poklidnou přátelskou atmosféru.  Je výborným diagnostikem s trpělivostí pomáhat. 

Josef Mayer – údržbář

Bez jeho zručnosti, dovedností v řadě řemesel i nápaditých řešení by provoz celého zařízení nemohl být tak hladký, jakým je v posledních letech.

Klatovská nemocnice

Ludmila Mazancová – sanitářka na dětském oddělení

Pro kolegy i malé pacienty má vždy vlídná slova a na každé situaci najde to dobré a pozitivní. Kam přijde, šíří kolem sebe dobrou náladu.

Alena Smolíková – porodní asistentka na gynekologicko-porodnickém oddělení

Na svět pomohla od roku 1973 už několika generacím dětí a byla oporou tisícům maminek. Profesionálka, kterou práce stále baví.

Jana Aušprunková – lékařka na interním oddělení

V oborech vnitřní lékařství a endokrinologie je nejen skvělou odbornicí, ale pro pacienty i kolegy je i dobrým člověkem a oporou týmu. 

Milena Baštařová – mzdová účetní

Pečlivá, spolehlivá s týmovým duchem a ochotná kdykoli pomoci a vysvětlit věci i nad rámec svých povinností. To vše i po 40 letech praxe.

Rokycanská nemocnice

Roman Krajdl – sanitář operačních sálů

Neustále se zajímá o nové technologie a postupy. Znalostmi překonal rozměr své profese. Zároveň je velmi obětavý a kolegiální.

Petra Veselá – vrchní sestra operačních sálů

Svoji pílí a pravidelným rozšiřováním znalostí se vypracovala z nezdravotníka až na vrchní sestru operačního traktu. Přitom je velice spolehlivá.

Alexej Thöndel – chirurg, ordinář traumatologie

Jako primář se zasloužil o rozvoj chirurgického oddělení. Přes důchodový věk je stále neúnavným a příkladným traumatologem i mentorem mladých chirurgů.

Blanka Korandová – personální a mzdový referent

Profesionální orientace v oblasti pracovněprávních vztahů, spolehlivost, pečlivost a vůle pomáhat ji zaslouženě řadí mezi oceněné.

Stodská nemocnice

Petr Holý – sanitář

Mezi kolegy i pacienty je oblíben jak pro svůj citlivý a lidský přístup, tak i pro svoji pracovitost a snahu učit se novým věcem a postupům.

Jaroslava Dolejšová – hlavní sestra, vrchní sestra chirurgického odd.

Bravurně zvládá obrovské spektrum povinností a výzvy, které se před ní objevují. Přitom je stále lidská, kolegiální, spravedlivá a pozitivní.

Soňa Maříková – lékařka ARO

Profesionálka, na kterou je vždy spolehnutí. Punc skvělého reprezentanta ARO i nemocnice ji dává i přátelské jednání a milé vystupování.

Zdeňka Kympergrová – mzdová účetní, personalista

V nemocnici pracuje od roku 1981. Je vstřícná, vlídná a přátelská a zároveň precizní, spolehlivá a na slovo vzatá odbornice.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka