Rokycanská nemocnice má nový chirurgický příjem, ovšem se čtyřměsíčním zpožděním

S více než čtvrtletním zpožděním oproti plánu začala Rokycanská nemocnice využívat nově zrekonstruovaný chirurgický příjem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ten se nachází v jeho původních prostorách v přízemí nemocnice ve spojovací chodbě mezi ambulantním a lůžkovým traktem. Modernizace vyšla vlastníka objektu Plzeňský kraj na téměř dva miliony korun.

Rekonstrukce zahrnovala dvě ambulance, zákrokový sálek, sádrovnu a menší prostor pro příjem pacientů od záchranné služby. „Tyto pracoviště se nacházely v místnostech, kde bylo z části ještě původní stavební vybavení z dob výstavby nemocnice. Celkově už ty prostory nevyhovovaly. Proto jsme přistoupili ke kompletní modernizaci. Změnila se mírně dispozice prostoru, obnovily se sítě, podlahy, obklady, osvětlení, podhledy a vyměnil se nábytek. Přístroje a chirurgické vybavení zůstalo z větší části původní, neboť to se obnovuje průběžně,“ uvedla ředitelka nemocnice Hana Perková.

Rekonstrukce chirurgického příjmu navázala na vybudování recepce centrálního příjmu s čekárnou a interní a pohotovostní ambulance, které jsou rovněž v přízemní spojovací chodbě. Interní příjem byl modernizován v roce 2014. Více odklikem zde.

Rekonstrukce chirurgických ambulancí začala loni v říjnu a dokončena měla být v prosinci. Dodavatelská firma, která vzešla z veřejné zakázky, ale nestačila dílo ve smluveném termínu dokončit a navíc musela kvůli reklamacím některé závady opravovat. Chirurgické ambulance byly o to déle v provizorních prostorách bývalé vyšetřovny sono (ultrazvuk). „Pro pacienty i personál znamenaly tyto náhradní stísněné prostory značné nepohodlí. Jsme proto rádi, že před letní sezonou, kdy těch úrazů a chirurgických ošetření mírně přibývá, se konečně vracíme do odpovídajících prostor,“ uvádí vrchní sestra chirurgického oddělení Marcela Krupičková.

Chirurgický příjem bohužel není v nemocnici jediný včas nedokončený rekonstruovaný prostor. Rovněž v prosinci loňského roku měla být hotova i rekonstrukce levého křídla 4. nadzemního podlaží lůžkového traktu nemocnice, kde se plánují umístit lůžka následné péče. Stavební firma, která zvítězila ve veřejné zakázce, ale dílo zcela nedokončila ani po čtyřech měsících a některé práce vykazují zjevné vady.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka