Nemocnice Plzeňského kraje vytvořily poradní orgán představenstva ZHPK - lékařskou radu

Nemocnice Plzeňského kraje vytvořily poradní orgán představenstva ZHPK, a.s. pro odborné konzultace v oblasti medicínské péče.

Jarní servisní akce AUTO CB

Je jím lékařská rada složená z osmi primářů resp. vedoucích lékařů, kteří reprezentují hlavní medicínské obory. Kromě spolupráce s managementem budou členové Lékařské rady Nemocnic PK zajišťovat i odbornou interní a externí komunikaci. Vznik lékařské rady přímo souvisí se změnami ve vedení nemocnic. První setkání Lékařské rady se konalo v úterý v Klatovech.

Lékařská rada Nemocnic PK


členové Lékařské rady a obory, jež zastupují
 

Doc. MUDr. Štěpán Kutílek, CSc., dětské lékařství
 

MUDr. Milan Štěrbák, vnitřní lékařství a následná péče
 

MUDr. Jindřich Křižan, chirurgické obory
 

MUDr. Bohumil Kuneš, gynekologie a porodnictví
 

MUDr. Miriam Gredová, ARO a intenzivní péče
 

MUDr. Jan Bulka, zobrazovací metody
 

MUDr. Richard Pikner, Ph.D., klinické laboratoře
 

MUDr. Hana Weisová, rehabilitační péče
 

Členové lékařské rady budou v pravidelném kontaktu se svými kolegy, primáři ve všech nemocnicích a budou s nimi řešit jak aktuální témata, tak i vize a rozvoj daných odborností. „Vážíme si připravenosti jednotlivých primářů vzít na sebe větší díl odpovědnosti a práce a koordinovat určité aktivity v oblasti navazování bližší spolupráce mezi jednotlivými krajskými nemocnicemi. Zástupci Lékařské rady se budou se svými kolegy v krajských nemocnicích potkávat, organizovat společné semináře, konzultovat použití vhodných materiálů a léků a dbát na medicínský rozvoj daných oborů v rámci krajských nemocnic,“ uvádí předseda představenstva ZHPK a.s. Marek Kýhos.

Za své obory budou členové lékařské rady komunikovat i navenek, například vůči odborným společnostem nebo s pracovišti vyššího typu, zejména pak s klinikami Fakultní nemocnice Plzeň, s níž Nemocnice PK navazují v těchto dnech užší spolupráci.

První setkání lékařské rady se konalo v úterý odpoledne v Klatovské nemocnici. Po něm následovalo i pracovní setkání se všemi primáři a vedoucími lékaři krajských nemocnic. Řešily se i první úkoly.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka