Nominujte dobrovolníky na cenu Víc pro děti než pro sebe

Děti jsou naše budoucnost. Rčení, které v sobě skrývá velkou pravdu. Co už ale neříká, je to, že jsou mezi námi lidé, kteří této budoucnosti věnují svůj volný čas a snaží se ji zformovat, rozvíjet či posunout správným směrem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Bez nich by děti v mnoha případech rostly jako "dříví v lese".

Mezi námi je mnoho dobrovolníků pracujících s dětmi, na něž se někdy neprávem trochu zapomíná. Na první pohled je nepoznáme, neliší se od ostatních. Ale poté, co dokončí práci v dílně či kanceláři, nemají volno. Zdarma vedou zájmové kroužky, sportovní oddíly, pionýrské či skautské oddíly a mezi dětmi tráví čas, který by mohli věnovat své rodině. Za svěřené děti a mládež přebírají zodpovědnost. Odměnou je jim pouze dětský úsměv a spokojenost.

Tito lidé si ale zaslouží víc, a proto spolek Pionýr přišel ve spolupráci s Plzeňským krajem s projektem Víc pro děti než pro sebe. Není náhodou, že symbolem je propojená dětská a dospělácká ručka. Jeho cílem je totiž ocenit právě dobrovolníky pracující s dětmi a mládeží.

Znáte takové lidi?

Pak je nominujte – navrhovat dobrovolníky můžete v pěti kategoriích:

* vedoucí oddílu spolku dětí a mládeže

* trenér dětského/mládežnického sportovního oddílu

* vedoucí kroužku DDM

* dobrovolník navštěvující dětská oddělení nemocnic, spolupracující s dětskými domovy...

* dobrovolník, který se věnuje pomoci dětem zdravotně či psychicky postiženým nebo sociálně slabším


V každé z uvedených kategorií bude vybrán a oceněn jeden dobrovolník, který dostane kromě pamětního listu a symbolu tohoto projektu také 10 tisíc korun.

Přihlášky zasílejte poštou na adresu:

Plzeňská krajská organizace Pionýra

Na Jíkalce 14

301 00 Plzeň


Přihlášky lze zasílat do 30. května 2015.

Slavnostní vyhlášení se uskuteční dne 24. září 2015 v 16 hodin v budově Krajského úřadu Plzeňského kraje. Více informací a přihlášku najdete na webu www.plzensky-kraj.cz nebo na http://plzensky.pionyr.cz/.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka