V kraji se chystají Dny dobrovolnictví 2024 – přihlaste svoji akci i vy!

Dny dobrovolnictví 2024, které proběhnou 25. - 28. dubna v Plzeňském kraji a dalších sedmi krajích po celé České republice, chtějí upozornit na hodnotu a přínos dobrovolnické činnosti.

Cílená propagace v Plzni

A také na nutnost dobrovolnické podpory ohrožených či znevýhodněných osob a skupin. Navíc jsou letos součástí oslav 25 let působení Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM v regionu.

Záštitu nad letošním ročníkem tradičně převzal hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

„Dny dobrovolnictví získávají stále větší popularitu – loni se jich zúčastnilo šest krajů České republiky, letos to bude už devět. V loňském roce se v rámci této akce uskutečnilo jen v Plzeňském kraji neuvěřitelných 63 akcí. Stále jsem v úžasu nad neuvěřitelnou vlnou podpory, které se nám, jako administrátorům Dnů dobrovolnictví v našem regionu, od organizátorů jednotlivých akcí dostalo, říká ředitelka Regionálního dobrovolnického centra Plzeňského kraje, Vlastimila Faiferlíková.

Zapojte se! Přihlaste svoji akci do konce února.

Do nabídky akcí letošního ročníku se mohou zapojit nejrůznější organizace, spolky, neformální skupiny i fyzické osoby. Ti všichni mají možnost přihlásit se ke kampani a zorganizovat, nebo se jako dobrovolník přidat k DOBROakci, a pozvat své kamarády, známé, blízké i cizí lidi, a přispět tak k dobré věci.

„Máte-li chuť, čas a energii vymyslet nějakou DOBROakci a stát se tak součástí Dnů dobrovolnictví, podpořit tak fajn projekt, udělat něco dobrého pro jiné bez nároku na odměnu a jen pro dobrý pocit, neváhejte se nám ozvat. Dobra není nikdy dost. A je jedno, jestli uklidíte park na sídlišti, natřete lavičky, vyvezete vozíčkáře nebo handicapované děti do ZOO, pomůžete vystěhovat staré sklepy v sociálním zařízení, nebo třeba jen půjdete číst klientům do hospicu – každá iniciativa se počítá,“ láká zájemce do projektu Vlastimila Faiferlíková.

Uzávěrka přihlášek chystaných akcí je 29. února 2024. „Přihlásit svoji akci můžete prostřednictvím intuitivního online formuláře na webu dobrovolnictvi-plzenskykraj.cz. V horní liště je záložka Dny dobrovolnictví 2024.  V případě nějakých těžkostí nás neváhejte kontaktovat, protože každá akce se počítá a každá i jedna hodina ,dobrovolničení´ je cenná,“ uzavírá Vlastimila Faiferlícková.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka