Nový úsek stezky propojí Radobyčice s Útušicemi

Město Plzeň vybuduje v úseku mezi Radobyčicemi a Útušicemi stezku pro pěší a cyklisty. Na její realizaci chce požádat o dotaci z programu Integrovaného operačního programu (IROP).

Jarní servisní akce AUTO CB

Podání této žádosti již odsouhlasila Rada města Plzně, schvalovat ji budou na svém dalším zasedání zastupitelé.

„Vybudováním této cyklostezky chceme pokračovat v rozvoji plzeňských Greenways vedoucích podél řek, v tomto případě se jedná o další etapu Greenway Úhlava, na níž navazuje cykloturistická trasa podél řeky až do Klatov. Nový úsek začne v křižovatce ulic Nad Strání a Zářivá v Radobyčicích a skončí za roklí V Lahošti, kde se napojí na stávající polní cestu. Ta v současnosti směřuje k přilehlým chatám až nad rokli, do rokle pak vede relativně strmá pěšina. Stezka rokli překoná pomocí lávky, která se původně klenula přes přivaděč v Kaplířově ulici. Tam po výstavbě tramvajové trati už nemá využití a nyní konstrukce leží ladem nevyužitá,“ přiblížil Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí. Součástí akce jsou také úpravy okolních ploch a výsadba stromů.

Celkové náklady projektu město vyčíslilo na 25 milionů korun. Dotace od IROP by měla činit 13,6 milionů, zbylá část bude hrazena z rozpočtu Úseku veřejné dopravy a cyklodopravy Správy veřejného statku města Plzně. Se zahájením realizace se počítá ještě v letošním roce a příští rok by měla být stezka dokončena.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka