Ochutnej kus světa, zvou o víkendu studenti do Olympie

O víkendu 26. – 27. ledna vždy od 11 do 15 hodin zaplní vstupní halu OC Olympia stánky stážistů s cizokrajnými pokrmy.

Cílená propagace v Plzni

Nabídkou výuky tradičních tanců, jazykových workshopů a dalších aktivit vážících se k zahraničním kulturám. Studentská organizace AIESEC tu už potřetí uspořádá akci Ochutnej kus světa, jejímž prostřednictvím chce motivovat mladé lidi k absolvování dobrovolnických nebo pracovních zahraničních stáží.
„Chceme mladým lidem ukázat, co jim nabízejí cizí země, a podpořit je, aby vystoupili z komfortní zóny a vyjeli do zahraničí,“ říká Tereza Šťastná z mezinárodní studentské organizace AIESEC, která působí i na Západočeské univerzitě v Plzni. Akce Ochutnej kus světa má však oslovit nejen její kolegy ze ZČU, ale všechny ve věku přibližně od 18 do 30 let.

K tomu, aby lidé vyjeli sbírat zkušenosti do ciziny, podle ní většinou stačí jen překonat počáteční obavy a být ochoten vzdát se na pár týdnů nebo měsíců pohodlí domova. Akce Ochutnej kus světa proto nabízí osobní setkání se stážisty například z Brazílie, Indie, Tchaj wanu, Turecka Malajsie a dalších míst. Patnáct zemí světa a jejich kultur zprostředkují čtyři desítky stážistů ochutnávkami tradičních jídel, ukázkami tanečních vystoupení, ale i výukou základů jazyka, písma apod. Vše je koncipováno tak, aby se návštěvníci mohli zapojit.

Cílem víkendové prezentace je podle organizátorů bořit zakořeněné stereotypy a předsudky, a tím motivovat lidi k poznání světa za hranicemi. Lidé tu získají inspiraci k budoucím plánům a užitečné kontakty. Rodiče studentů si mohou zpříjemnit odpoledne, poznat něco nového a třeba pod vlivem setkání se zahraničními stážisty změnit názor na cestování svých dětí.
        

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka