Ochutnejte západočeské baroko všemi smysly! Plzeň 2015 zve v sobotu do Valdštejnské zahrady

Barokní hudba, divadlo, žonglování, tance, ale také barokní pokrmy a vůně ovládnou v sobotu 13. června pražský Senát a přilehlou zahradu.

Cílená propagace v Plzni

Do časů baroka - na Barokní slavnost - se zde obrazně přenesou návštěvníci Dne Plzně 2015 v Senátu, kterým Evropské hlavní město kultury láká na připravovaný rozsáhlý festival 9 týdnů baroka. Ten od 29. června do 30. srpna oživí 63 míst Plzeňského kraje s unikátními barokními památkami. Program v Senátu bude probíhat od 9.50 do 18 hodin a vstup je zdarma. Více informací na www.baroko2015.cz

Návštěvníci Barokní slavnosti v rámci Dne Plzně 2015 v Senátu uvidí například představení Kouzelná flétna, které spojuje operu, činohru a loutkové divadlo a v němž hrají Petr Vacek, Milan Hugo Forman, Adéla Škopková a další. Několikrát za den vystoupí Plzeňský fanfárový soubor složený z předních hráčů orchestru plzeňského Divadla J. K. Tyla, cvičení dravých ptáků předvede sokolník Milan Straka a barokní tance ukáže dobový soubor En Garde! 

Autentický zvuk barokní hudby nabídne skupina Housebroken consort, která využívá repliky dobových nástrojů a při úpravách a instrumentaci skladeb vychází vždy z dostupných tanečních zdrojů té doby. Kromě renesančních a barokních fléten a viol mohou diváci vidět i neprávem opomíjené nástroje jako je arciloutnanebo cistra. Jejich vystoupení doprovodí žonglování skupiny Žongléros.

Vystoupí také divadelní soubor Studio dell´arte a na závěr od 17 hodin zazní Kantáta Ariadna na Naxu J. Haydna v podání Markéty Curkové (mezzosoprán) a Vojtěcha Spurného (cembalo).  

V průběhu celé slavnosti budou moci návštěvníci “vyzkoušet” vůně baroka s parfumérkou Petrou Hlavatou nebo barokní menu.

Den Plzně 2015 v Senátu se koná  pod záštitou senátorky Milady Emmerové a senátora Lumíra Aschenbrennera.

Barokní noci s dobovými ohňostroji, ochutnávky barokních jídel i vůní, koncerty našich předních souborů a interpretů dobové hudby v kostelech, představení barokního divadla včetně obnovené světové premiéry korunovační opery J. J. Fuxe Costanza e Fortezza, současné i dobové poutě, komunitní akce v krajině, oživené prohlídky barokních zámků, komentované prohlídky měst... To vše nabídne festival 9 týdnů baroka, který rozehraje svůj bohatý program pro celé rodiny od 29. června do 30. srpna 2015 po 63 dnů v 63 unikátních lokalitách Plzeňského kraje. Den po dni bude odkrývat bohatství západočeského baroka a umožní návštěvníkům zažít dobovou atmosféru všemi smysly. Nejrozsáhlejší festival barokní kultury v České republice s více než 120 soubory, umělci a účinkujícími pořádá Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 ve spolupráci s pěti desítkami regionálních partnerů pod záštitou ministra kultury ČR Daniela Hermana. 

Více informací o programu festivalu 9 týdnů baroka na www.baroko2015.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.06.2015 12:07



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka