Na stojáka i Cena za něžnost s Jitkou Čvančarovou. Nejen taková je listopadová Beseda

Listopad je nabitý hudebními i divadelními lahůdkami. Ve středu 4. listopadu předvede Miroslav Etzler, že to nemá jednoduché... čeká ho důležitá přednáška, vánoční večírek, dorazí manželka a vše ještě víc zkomplikuje návštěva bývalé milenky, která má pro něj „dáreček“. Pořádná dávka suchého britského humoru vás čeká v Měšťanské besedě v komedii Rodina je základ státu.

Cílená propagace v Plzni

Příští neděli 8.listopadu mělo v Plzni odstartovat Symphonicum Tour 2015 Ondřeje Brzobohatého. To je ale kvůli zlomenému malíčku protagonisty odloženo na jaro. Podle stránek muzikanta je plzeňský koncert přesunut na 6. 3. 2016 (vstupenky zůstávají v platnosti).

Co ale už teď určitě uvidíte - komplikovaný vztah mezi matkou a dcerou poznamenaný tragédií a to vše natěsnáno do období bezmála 30 let. To je ve zkratce tragikomedie Cena za něžnost (22.11.), jejíž předlohou je stejnojmenný oskarový film.

 Listopad bude v Kině Beseda patřit hlavně hudebním fanouškům. V rámci přehlídky Rockové legendy v Kině Beseda si můžou užít hned tři báječné koncerty – 8. listopadu pompézní koncert The Who v londýnském Hyde Parku, 19. listopadu noc s Ericem Claptonem v Royal Albert Hall a 22. listopadu naprosto jedinečný film Roger Waters The Wall! A jako bonus Kino Beseda nabízí v polovině listopadu snímek Jumpers for Goalposts, což je sestřih tří největších koncertů britského zpěváka Eda Sheerana ve Wembley.

Kino Beseda bude lákat i na Festival bollywoodského filmu, který v Plzni proběhne vůbec poprvé. Během tří dní (5.–7. 11.) můžete zhlédnout čtveřici filmů indické produkce, které bodovaly v minulých ročnících.

Kromě českých novinek Wilsonov (2. 11.) a Ztraceni v Mnichově (11.–13. 11.) Kino beseda nabídne i jednu novinku světovou – Mládí (9. 11.) od oscarového režiséra Paolo Sorrentino. 

 V listopadu si ale na své přijdou i milovníci Shakespeara či dokonalého baletu. Ti první by si neměli nechat ujít záznam Shakespearovy tragédie Macbeth (16. 11.) přímo z londýnského divadla Globe, ti druzí cyklus sedmi projekcí z moskevského Velkého divadla. Bolšoj balet v Kině Beseda odstartuje 8. listopadu baletem Giselle.

HUDBA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=2


8. 11. 20:00 Ondřej Brzobohatý: Symphonicum Tour 2015

Naprosto jedinečný zážitek – jen tak lze popsat to, co na vás čeká na začátku listopadu v Měšťanské besedě. Ondřej Brzobohatý tu vystoupí se symfonickým orchestrem Epoque Orchestra a představí nejen své písně v symfonickém hávu! - ODLOŽENO


14. 11. 10:00 Dětská porta: Regionální kolo soutěže

Soutěž v žánrové oblasti folk-country. Vystoupení hodnotí odborná porota a vítězové jednotlivých kategorií mohou postoupit do republikového finále Dětské Porty. Do této soutěže se mohou přihlásit mladí hudebníci ve věku do 26 let - jednotlivci, dua a skupiny. 

Vstupenky k dostání na místě: dospělí 60,- děti 40,-


18. 11. 16:00 King Swing Band Milana Benedikta Karpíška

V podání sympatické čtveřice jazzmanů s bohatými zkušenostmi z angažmá v USA i evropských zemí uslyšíte ta nejslavnější díla z repertoáru Louise Armstronga, Scotta Joplina, Duke Ellingtona, George Gershwina, Glenna Millera a dalších velikánů zlaté éry jazzu. Sestavu tvoří Jindřich Marek, Milan Benedikt Karpíšek, Tomáš Karpíšek a Zdeněk Pexa. 

Koncert pořádá Rada seniorů Plzeňského kraje.


29. 11.   18:00     Béďa Šedifka Röhrich: 80 let

Velký narozeninový koncert

Béďa Šedifka Röhrich oslaví na podzim významné jubileum, ke kterému mu na velkém tříhodinovém narozeninovém koncertu popřeje spousta hostů. 

Béďa Röhrich, kterému ale nikdo neřekne jinak než Béďa Šedifka, je nejen skvělý kytarista se širokým repertoárem, ale i skladatel nezapomenutelných písniček, výborný řezbář a organizátor. 


Hosté: Pavel Lohonka Žalman, Štěpán Rak, Miki Ryvola & Band, Duo Komáři, T. E. Band (Brno), Jitka Vrbová & Stanislav Chmelík, Přelet MS


30. 11. 19:00 Vladimír Mišík a ETC & Ivan Hlas Trio

  Jedinečné společné turné rockových básníků  

Legendy českého rockového písničkářství se rozhodly spojit své síly a vyrazit společně na jedinečné turné po městech České a Slovenské republiky.

Vladimír Mišík bude na koncertech doprovázen svojí domovskou kapelou ETC a představí kromě průřezu tvorbou a největšími hity i písně ze zatím posledního alba Ztracený podzim (2010). Ivan Hlas se na turné navrátí ke svým rockovým kořenům – na koncertech jej kromě stabilních spoluhráčů ze sestavy Ivan Hlas Trio.



DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=3


1. 11.  19:00 Irská taneční show: Love in Flames

  Taneční soubor Merlin (SK)

Irské tance, světelná show, úžasné kostýmy, dechberoucí taneční virtuozita, strhující rytmus, pulzující energie a skvělé výkony tanečníků. Jeden z nejlepších tanečních souborů v Evropě vystoupí opět v Plzni!


4. 11. 19:00 Rodina je základ státu (Divadlo Palace)

M. Etzler, M. Hudečková, V. Hybnerová, S. Laurinová a další

Komedie, ve které jde o život!

Miroslav Etzler, Vanda Hybnerová či Sabina Laurinová vám v komedii plné suchého britského 

s pořádně zamotanou zápletkou dokážou, že rodina je základ státu. 


  12. 11. 20:00 Na stojáka! 

Celovečerní řada sólových výstupů a scének nejlepších bavičů v žánru stand - up comedy z pořadu Na stojáka live. 

Účinkují: Lukáš Pavlásek, Daniel Čech, Petr Vydra

Pořadatel JT PROMOTION s.r.o.


19. 11. 2015 19:30 Vzduchoprázdno

Bob Klepl, Martin Zbrožek, Ivana Uhlířová

Trio Martin Zbrožek, Ivana Uhlířová a Bohumil Klep přivezou do Plzně naprosto ojedinělý, autentický a kreativní způsob tvoření divadelní hry. Hru totiž vytvoří přímo na jevišti před zraky diváků! 


22. 11. 19:00 Cena za něžnost

J. Janěková, J. Čvančarová, A. Pyško a další


Jana Janěková, Jitka Čvančarová či Alexej Pyško vás pobaví, ale chvílemi půjde i do tuhého. Hra Cena za něžnost vás totiž provede téměř 30 lety soužití dvou žen – matky a její dcery. Hra vznikla podle stejnojmenného filmu, který v roce 1984 získal hned pět prestižních filmových Oscarů!


24. 11. 19:00 Caveman

Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.


25. 11. 20:00 Sto let v očistci 

Divadlo Artur

Hudba No Name

Hlavním a jediným hrdinou této hry je duše. Duše, která si uvědomuje, že smrtí nic nekončí, ba naopak začíná. Hudbu a písně k tomuto představení složila slovenská skupina No Name.

Pořadatel Divadlo Artur.




OSTATNÍ ŽÁNRY


20. 11. 18:00 Taneční večer

K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).

Cyklus tanečních večerů v režii OSS MMP. 

VSTUP ZDARMA


CESTOVÁNÍ S BESEDOU

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?genre=96&theme=13


4. 11. 19:30 NEOBYČEJNÝ OSTROV ISLAND (přednáší Jan Sucharda) 

Velký milovník a obdivovatel ostrova zavěšeného pod severním polárním kruhem Jan Sucharda zůstává Islandu věrný už 15 let. Za tu dobu najezdil po ostrově desítky tisíc kilometrů a nyní se s ním na cesty můžete vydat i vy. 

 (pořadatel Periscope Skandinávie s.r.o.)


19. 11. 19:00 Radek Jaroš: Moje cesta za Korunou Himálaje

Do Plzně opět dorazí Radek Jaroš, který v červenci 2014 stanul na vrcholu druhé nejvyšší a patrně nejtěžší hory světa K2, a to jako čtvrtý Čech v historii! Navíc tento úžasný výkon dokázal bez použití umělého kyslíku! 

Pro Radka byla K2 poslední osmitisícovkou planety, na jejímž vrcholu ještě nezanechal stopy. Stal se tak prvním Čechem v historii a 15. horolezcem na světě, který dokázal bez použití umělého kyslíku vystoupit na všech 14 osmitisícovek planety!

Cena dospělí 250,- Kč, děti do 12 let 170,- Kč 


Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Informačního centra města Plzně a Měšťanské besedy. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.


24. 11. 19:30 Srdce Kalahari

přednáší Martin Šíl

Poušť, která nevypadá jako poušť, ale kde neznalý člověk spolehlivě zahyne žízní. Místo, které vzdorovalo všem národům – černým i bílým, aby poskytlo útočiště malý lidem s velkým srdcem – Křovákům. V srdci Kalahari leží rezervace, která byla donedávna synonymem poslední divočiny. I tam ale pronikají ploty a „rozvoj“. A tak zatímco vy spíte ve stanu u zapáleného ohně, pár kilometrů od vás si svou sklenku whisky užívají lidé, které letadlo vysadilo skoro až do bazénu, a „ochočení“ Křováci jim hrají hru na Afriku. Vlastně na tom není nic zlého. Jen je škoda, že mizí jedno z posledních divokých míst černého kontinentu.






AKCE PRO DĚTI

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=5


1. 11. 14:30 a 16:00 Jak Honza s duchem zatočil (Divadlo eMILLLIon)

Hrdiny tohoto příběhu jsou princezna, zahleděná do bohatství a pozlátka, její tři nápadníci - princové z Francie, Anglie a Německa, dále bezradný tatíček král, jehož jedinou oporou je Kašpar se svým nadhledem a důvtipem, a poctivý, avšak chudý kuchař Honza, který vše vyřeší selským rozumem. Pohádka se snaží ukázat dětem, že krása a štěstí není pouze v nablýskaných věcech a hezkém oblečení. Dobré je něco umět, znát, vědět si rady a zůstat sám sebou.

Vhodné pro děti 3+


8. 11. 14:30 a 16:00 O malém tygrovi (Divadlo Rolnička)

Pruhovaná pohádka o tygříkovi, který se všeho tuze bál, ale také byl velmi pyšný na své krásné tygří pruhy.Strach a tygří pruhy však nemohou být pohromadě! A tak se stalo, že tygřík za trest o své krásné pruhy přišel. Moc a moc by je chtěl získat zpátky! Vydal se tedy do světa hledat odvahu... Ale jak se hledá odvaha? Dá se koupit? Je možné jí jen tak najít? Možná by pomohlo si zazpívat, protože s písničkou je každá tíha lehčí... A tak si tedy tygřík zpívá, zatímco chodí sem a tam po zatím neznámém světě. Ale zdá se, že pro něj odvaha nikde není. Najde jí teprve, když hledat přestane, a zároveň pozná, že strach může být náhle docela jiný...


14. 11. 10:00 Dětská porta: Regionální kolo soutěže

Soutěž v žánrové oblasti folk-country. Vystoupení hodnotí odborná porota a vítězové jednotlivých kategorií mohou postoupit do republikového finále Dětské Porty. Do této soutěže se mohou přihlásit mladí hudebníci ve věku do 26 let - jednotlivci, dua a skupiny. 

Vstupenky k dostání na místě: dospělí 60,- děti 40,-


15. 11. 14:30 a 16:00 O zatoulané ponožce (Divadlo Dráček)

Pohádka o malé nepořádné holčičce, která ztratila svou ponožku.

Vhodné pro děti 3+


22. 11. 14:30 a 16:00 Cirkus plný loutek (Divadlo eMILLIon)

Dvojice klaunů vám zábavnou formou předvede pestrou škálu loutkových umělců, kouzla a prvky magie. Diváci uvidí loutkářské technologie dávno zapomenuté i zcela nově objevené.

K vidění budou: fakír a jeho dvě tanečnice, divocí psi, donský kozák, stepaři ze Skotska, krásná akrobatka, drezůra koní, žena, zvedající těžká břemena, kouzelná bedna a ...

Vhodné pro děti 3+


29. 11. 14:30 a 16:00 Nešišlej!

Interaktivní představení  pro děti vychází  z písniček z alba Nešišlej! aneb Logopedické písničky pro odvážné děti a jejich rodiče, která vyšla začátkem  roku 2013 u vydavatelství Indies Scope.  Děti se během představení s písničkami důkladně seznámí, většinu jich doprovodí pohybem, zkusí hlasově improvizovat, pracovat s dechem, dozvědí  se nové věci ze světa hudby i ekologie a odnesou si  i pár  morálních ponaučení.

Vhodné pro děti 4+




KINO BESEDA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=6


2. 11. 18:30 Wilsonov

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým  a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém – ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení!

Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. 


4. 11. 18:30 Takovej barevnej vocas letící komety

Celovečerní dokumentární film vypráví o Filipu Topolovi, skladateli, textaři, klavíristovi a zpěvákovi skupiny Psí vojáci, jehož tvorba zasáhla tři generace. Snímek odkrývá, jak se v životním osudu a postojích Filipa Topola odrážela doba před i po sametové revoluci, jeho posedlost hudbou a láska k Mozartovi, ale také jeho závažná nemoc. Celým filmem prostupují písně, které sám Filip Topol označoval za formu svých deníků, a jeho povídky, doplněné postřehy a vzpomínkami jeho životních souputníků a přátel. V neposlední řadě obsahuje záznamy rozhovorů s hlavním protagonistou v unikátních archivech, z nichž mnohé dosud nebyly publikovány.


5. 11. 18:30 Pohlceni zlem   Festival Bollywoodského filmu Únosce z povolání, jeho imaginární přítelkyně a trojice kamarádů, která právě skončila na dlažbě, dostanou zakázku na únos syna významného politika. Zdánlivě jednoduchý úkol ovšem zkomplikuje vychytralost plánované oběti i neortodoxní vyšetřovací metody nelítostného policisty Brammy. To vše v satirické kriminální komedii, která se i bez účasti hereckých hvězd stala velkým diváckým hitem.

Snímek je promítán v tamilštině s českými a anglickými titulky. 


6. 11. 18:30 Angliština Engliština   Festival Bollywoodského filmu

Shashi je pečující matka v rodině s tradičními hodnotami. Její rodina ji však nedoceňuje a jedním  z hlavních důvodů, proč je častým terčem posměchu dcery i manžela, je její neznalost angličtiny. Shashi odlétá do New Yorku pomoci s přípravou svatby své příbuzné a rozhodne se tam navštěvovat lekce angličtiny. Nemůže ani tušit, jak moc jí jazykový kurz změní život…

Snímek je promítán v hindštině s českými a anglickými titulky. 


7. 11. 17:00 Breaking Free   Festival Bollywoodského filmu

Filmař a gay aktivista Sridhar Rangayan se vydal na osobní cestu, aby odhalil porušování lidských práv, s nimiž se musí potýkat LGBTQ komunita v Indii kvůli krutému paragrafu 377 a homofóbním sociálním zvykům patriarchální společnosti. Odvážný dokument Breaking Free, který se natáčel 7 let, ukazuje bolestivé svědectví pronásledovaných nebo využívaných gayů a transgenderů a zároveň překládá rozmanité rozhovory s advokáty a aktivisty napříč Indií. Emočně nabitý děj o indické LGBTQ komunitě balancuje na hraně mezi zoufalstvím a štěstím, utrpením a nadějí.

Snímek je promítán  v původním znění s českými a anglickými titulky.


7. 11. 19:00 Život je jen jeden   Festival Bollywoodského filmu

Hvězdně obsazený bollywoodský road movie o tom, jak jedna zdánlivě obyčejná dovolená může změnit životy třem mužům. Kabir, Imraan a Arjun jsou staří přátelé. Kdysi si na vysoké škole slíbili, že vyrazí do Španělska. Vztah Imraana a Arjuna však rozbila jedna dívka a na plánovanou cestu nedošlo. Po několika letech se má Kabir ženit. Do svatby zbývá několik měsíců a tři kamarádi mají poslední šanci splnit si dávný sen. Jejich třítýdenní výlet jim přinese notnou dávku adrenalinu a krásné ženy, ale i pochybnosti a poznání.

Snímek je  promítán v hindštině s českými a anglickými titulky.


8. 11. 16:45 Giselle   Cyklus: Bolšoj Balet

Pravá romantika – přesně to vás čeká na plátně Kina Beseda v baletu Giselle. Příběh se volně zakládá na motivu lidové legendy o vílách – mladých dívkách, které zemřou ještě před svatbou, promění se ve víly a oblečeny ve svatební šaty a girlandy květin tančí za svitu měsíce. Stejný osud potká i prostou Giselle. Její láska k Albertovi je natolik veliká, že jej dokáže uchránit před ostatními vílami, aby ho utancovaly k smrti. 

Hudba: Adolf Charles Adam

Choreografie: Jurij Grogorovič

Délka představení: 2 h 20 min


8. 11. 19:30 The Who: Live in Hyde Park 2015   Cyklus: Rockové legendy v Kině Beseda

The Who – jedna z nejslavnějších kapel rockové historie – letos slaví padesátku a díky Kinu Beseda můžete být u toho! Na plátně Kina Beseda můžete zhlédnout záznam jejich letošního koncertu  z londýnského Hyde Parku, kde si podmanili dav 70 000 fanoušků. Přijďte si užít pohlcující atmosféru a hity jako Pinball Wizard, Baba O’Riley, Won’t Get Fooled Again, Who are you a mnoho dalších. 

Na koncertě vystoupili Roger Daltrey a Pete Townshend, kteří stáli u zrodu kapely, a přidal se k nim syn Ringo Starra bubeník Zak Starkey a baskytarista Pino Palladino. Navíc se můžete těšit i na exkluzivní interview s oběma zakladateli kapely!

Délka: 85 minut

Užijte si tento jedinečný koncert a ušetřete! Když na pokladně v Měšťanské besedě (otevřeno Po – Pá od 14:00 do 18:30) předložíte vstupenku na plzeňský koncert Johna Mayalla (31. 10. 2015), získáte 20procentní slevu a vstupenka Vás vyjde jen na 200 Kč!


9. 11. 18:30 Mládí

Oscarový režisér Paolo Sorrentino vás tentokrát zavede do luxusního lázeňského hotelu ve švýcarských Alpách, kde se každý rok setkávají staří přátelé Fred Ballinger (Michael Caine) a Mick Boyle (Harvey Keitel). Letos se zde Fred léčí pod dozorem své dcery (Rachel Weisz) a mezi léčebnými kúrami s Mickem vzpomínají na své pestré životy hudebního skladatele a filmového režiséra a se suchým humorem komentují své chátrající tělesné schránky. Kypící život kolem nich a ostatní excentričtí hosté – jihoamerická fotbalová legenda, mladý herec z Kalifornie nebo současná Miss Universe – jim poskytují bohaté podněty k úvahám o mládí, kráse, kreativitě, zkrátka o všem, co zahání myšlenky na blízký konec. 


11., 12. a 13. 11. 18:30 Ztraceni v Mnichově

Sir „P“ je 90letý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se na pozvání ředitele Francouzského kulturního institutu ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir „P" dodnes opakuje Daladierovým hlasem některé důležité věty a prohlášení. Když papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel, rozpoutá se mezinárodní politický skandál kvůli papouškovým kontroverzním citacím Daladiera.


11.11. 16:00 Gangster Ka

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera.

Projekce pro seniory – zvýhodněné vstupné 69 Kč.


15. 11. 16:30 Ed Sheeran: Jumpers for Goalposts

Velká hvězda současnosti britský zpěvák Ed Sheeran se v červnu 2015 stal prvním umělcem, který vystupoval sám na stadionu ve Wembley, a to hned třikrát! Tři dokonalé noci, dohromady dav 240 000 nadšených fanoušků a jen on sám, Ed Sheeran, na pódiu. Během koncertů zazněly hity jako The A Team, Sing a Thinking Out Loud a fanoušky nadchlo i překvapení v podobě duetu s Eltonem Johnem.

Sestřih Jumpers for Goalposts spojuje největší koncerty v kariéře Eda Sheerana z června letošního roku na stadionu ve Wembley a je doplněný o pohled do zákulisí celého turné a o vyprávění lidí, kteří se s Edem Sheeranem dobře znají. Vše je navíc v dokonalé obrazové kvalitě 4K (Ultra HD).

Přijďte si užít jedinečnou atmosféru úžasných koncertů Eda Sheerana, ze kterých naskakuje husí kůže.

Délka: 100 minut


16.11.   18:30    Macbeth

Cyklus: Podzim se Sheapespearem


Nenechte si ujít na plátně Kina Beseda záznam Shakespearovy tragédie Macbeth přímo z londýnského divadla Globe! Čarodejnice předpoví Macbethovi, že je vyvolen stát se skotským králem. Macbeth a jeho manželka se rozhodnou stát se nástroji svého osudu a zbaví se prvního muže, který jim stojí v cestě – dobrého

krále Duncana. Aby se Macbeth udržel u moci, musí pokračovat v zabíjení. Jeho další obětí je starý dobrý kamarád Banquo. Postupně narůstá nejen Macbethova paranoia, ale i pocit viny. Obětí Macbethova řádění se brzy stává každý, koho Macbeth jen podezřívá, že by mohl ohrozit jeho tyranskou vládu. Režie: Eve Best

19. 11. 20:30 Eric Clapton: Live at the Royal Albert Hall

  Cyklus: Rockové legendy v Kině Beseda

Koncertní film Eric Clapton: Live at Royal Albert Hall zachycuje významnou noc jednoho z největších světových rockových kytaristů, během které oslavil 50 let na špici hudebního průmyslu a dvě stovky koncertů odehraných právě v kultovní a Claptonově srdci blízké Royal Albert Hall v Londýně. 

Během večera uslyšíte všechny legendární písně Claptonovy dlouhé sólové kariéry, jako jsou Layla, I Shot the Sherriff nebo Tears in Heaven, i skladby z dob, kdy působil se skupinami Cream a Derek & the Dominos.

Délka: 116 minut + 9 minut exkluzivních zákulisních rozhovorů


Užijte si tento jedinečný film a ušetřete! Když na pokladně v Měšťanské besedě (otevřeno Po – Pá od 14:00 do 18:30) předložíte vstupenku na plzeňský koncert Johna Mayalla (31. 10. 2015), získáte 20procentní slevu a vstupenka Vás vyjde jen na 200 Kč!


22. 11. 16:30 Roger Waters The Wall 

  Cyklus: Rockové legendy v Kině Beseda

Směsice hudby, road movie, bombastických koncertních show na dvou kontinentech a pohledů do zákulisí opatřených trefnými komentáři samého mistra Rogera Waterse – to vše na vás čeká na plátně Kina Beseda v naprosto jedinečném koncertním filmu Roger Waters The Wall, který zachycuje světové turné zakládajícího člena legendární britské skupiny Pink Floyd v letech 2010 až 2013. 

Během 2 hodin a 45 minut se vám naskytne pohled na úchvatnou hudební a vizuální show, ve které nechybí pyrotechnika, bohaté projekce a před vašimi zraky rostoucí monumentální zeď. 

Délka: 165 minut 


Užijte si tento jedinečný koncert a ušetřete! Když na pokladně v Měšťanské besedě (otevřeno Po – Pá od 14:00 do 18:30) předložíte vstupenku na plzeňský koncert Johna Mayalla (31. 10. 2015), získáte 20procentní slevu a vstupenka Vás vyjde jen na 200 Kč!


23.11. 18:30 Mládí

V luxusním lázeňském hotelu ve švýcarských Alpách se každý rok setkávají staří přátelé Fred Ballinger (Michael Caine) a Mick Boyle (Harvey Keitel). Letos se zde Fred léčí pod dozorem své dcery (Rachel Weisz) a mezi léčebnými kúrami s Mickem vzpomínají na své pestré životy hudebního skladatele a filmového režiséra a se suchým humorem komentují své chátrající tělesné schránky. Kypící život kolem nich a ostatní excentričtí hosté - jihoamerická fotbalová legenda, mladý herec z Kalifornie (Paul Dano) nebo současná Miss Universe - jim poskytují bohaté podněty k úvahám o mládí, kráse, kreativitě, zkrátka o všem, co zahání myšlenky na blízký konec.


30.11. 18:30 Monty Python a Svatý grál

Jde o velmi neotřelé zpracování příběhu krále Artuše putujícího napříč Británií, aby kolem sebe nashromáždil nejlepší rytíře a Bůh mu zjevil, kde najít Svatý Grál. Na své cestě se střetává  s bizardními překážkami. Bez znalosti vzdušné rychlosti nenaložené vlaštovky nemá šanci




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka