Originální dárky z depa potěší, vyrábět už v sobotu mohou dospělí i děti

Šikovným ježíškům, kteří chtějí nadělit svým bližním originální a vlastnoručně vyrobené dárky, nabízí Makerspace tvůrčí dílny pro dospělé i děti. Tvořit se bude z papíru, dřeva, textilu i vytříděného plastu.


Švadlenky se mohou zapsat na několik předvánočních kurzů zaměřených na šití drobných dárečků pod stromeček, jako jsou látkové hračky pro děti, obaly na knihy, tašky, voňavé polštářky, papuče, ale i praktické chňapky, poklopy a podložky pod hrnce či zástěra z odložených riflí. V grafické dílně se budou vyrábět stylové etikety na domácí sirupy či zavařeniny a další jedlé dárky, PFka, originální balicí papíry a potisky dle vlastní fantazie na tričko, tašku, zástěru či vlastní kousky oblečení. Kutilům je k dispozici dřevorytecká dílna s výrobou originální dárkové krabičky či šperkovnice

Dětem je určený modelářský kurz, který probíhá vždy v pátek, sobotu a sudé pondělky. 

Tuto sobotu 26. 11. se speciálně jako doprovodný program k výstavě MÁ PLAST otevírají tvůrčí dílny se známou PET-ART umělkyní Veronikou Richterovou - dětský workshop s názvem KORUNOVAČNÍ KLENOTY začne už ve 14 hodin, v 16 hodin je pak připraven workshop pro dospělé, kde si vyrobí jednoduchý lustr. 

Ve středu 7. 12. od 17 hodin se v depu sejdou příznivci recyklovaného umění, kteří budou přetvářet plastový odpad do netradičních vánočních ozdob. Na dvouhodinový workshop s umělkyní Nicole Taubinger si každý donese vlastní použitý plast, anebo může využít místních zásob.

Poslední předvánoční kurz proběhne v neděli 18. 12., během vánočních svátků 24.-26.12. bude DEPO2015 zavřené. Mezi 27. – 30. 12. bude fungovat dle běžné otevírací doby, na Silvestra 31. 12. od 10  do 16 h a na Nový rok od 13 do 18 h. 

Přehled všech kurzů najdete na www.depo2015.cz, kde probíhají zároveň i registrace.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
25.11.2016 14:12



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka