Oslavy svobody v Luční ulici: FC Viktoria Plzeň x Američtí vojáci (KVH)

Jedinečné přátelské utkání v rámci oslav 70. výročí osvobození Plzně americkou armádou si budou moct užít fanoušci Viktorie Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

V areálu v Luční ulici se v pondělí 4. května 2015 utkají od 16 hodin týmy staré gardy FC Viktorie Plzeň a Klubu vojenské historie. Západočeská metropole si tak připomene utkání, které se hrálo na konci 2. světové války v roce 1945. Vstup na unikátní zápas je zdarma!

Areál v Luční utrpěl velkou újmu na sklonku války v roce 1945. Při náletu z poloviny dubna byl stadion Viktorie těžce poškozen, nicméně již 24. května se mezi troskami tribun kolem narychlo upravené hrací plochy sešlo přes 10 tisíc diváků, aby vidělo utkání Viktorie s jedenáctkou americké armády. Viktoria vyhrála 11:1 a v červnu už byl opět stadion připraven na velká fotbalová utkání. Osud však v krátké době zasáhl proti Viktorii podruhé. Co nezničilo bombardování města, to dokončil zhoubný požár. Na pomoc však přispěchala župa i kluby a brzy se hrálo na Viktorce znovu. Příběh Viktorie Plzeň dále pokračoval.

 Během nabitého programu jubilejního 70. výročí osvobození Plzně tak proběhne vzpomínka i v Luční ulici. Fanoušci Viktorie se mohou těšit na známé hráče Plzně z dob nedávno minulé, v dresu Viktorie nastoupí mimo jiné Míčka, Ježek, Velkoborský, Vlček, Bárta, Purkart, Chvojka, Paul, Stoilov, Bican, Wágner a také současní asistenti trenéra Koubka, Jiří Skála a Zdeněk Bečka. Slavnostní výkop provede primátor Města Plzně, pan Martin Zrzavecký, společně s Pavlem Horváthem.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka