Pánové Vávra a Šteindler zvou do Pekla na Besídku 2016. Rozhovor s Milanem Šteindlerem

Sled vtipných skečů, originálních scének, hudebních a tanečních čísel, u kterých často ani sami herci netuší, jak skončí. To slibuje nová Besídka divadla Sklep, jež je pokračováním legendárních pořadů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Oblíbená parta kolem Davida Vávry či Milana Šteindlera vystoupí v Plzni ve čtvrtek 22. září 2016 od 19 hodin v KD Peklo. V prodeji zbývají poslední vstupenky.

Besídka je tradiční sklepovské představení, které je každoročně doplňováno a obměňováno o nové scénky, hudební a taneční čísla postavená na svébytných osobnostech jednotlivých vystupujících. I v Plzni se diváci mohou těšit na Davida Vávru, Milana Šteindlera, Jiřího Fero Burdu, Lenku Vychodilovou a další. 

Před zbytečným natěšeným optimismem však varuje s humorem sobě vlastním herec a spoluzakladatel divadla Sklep Milan Šteindler: „Já myslím, že by se fanoušci neměli těšit na nic. My pesimisté - to mluvím za sebe - jsme zvyklí věřit, že všechno špatně dopadne. A když se to náhodou povede, máme o to větší radost a jsme více potěšeni než obyčejní optimisté. Proto se na nic netěšte a prostě přijďte. Budete možná radostně překvapeni a potěšeni“.

Scénky z Besídky se velmi často týkají aktuálního tématu a nebojí se ani politické nekorektnosti. „Politická nekorektnost je otázkou novinářů a politiků. My pouze dostáváme inspirativní podněty. Ovšem musím poznamenat, že politici jsou tak výkonní, že dodávají nejen realitu, ale i surrealitu, takže my jsme zbyteční,“ říká k tomu s nadsázkou druhý ze ´sklepáckých´ zakladatelů David Vávra.

Vstupenky na Besídku 2016 do plzeňského Pekla lze zakoupit na předprodejních místech Plzeňské vstupenky i on-line na serverech www.goout.cz a www.plzenskavstupenka.cz. Pořadatelem divadelního představení s jedinečnou atmosférou a svérázným humorem je Finále Plzeň.

 Rozhovor s hercem a spoluzakladatelem divadla Sklep Milanem Šteindlerem:

Na co nejraději vzpomínáte ze společné historie divadla Sklep, která sahá až do 70. let minulého století?

Velmi rád vzpomínám na časy, kdy nám naše játra dovolila pít rozmanité nápoje během představení a hrát tak hry, u kterých jsme sice věděli, jak začnou, ale nikdy jsme nevěděli, jak skončí. Dnes už jsme s věkem mírnější a tolik nekonzumujeme. I když… jak si teď uvědomuju, i když jsme střízliví, mnohdy  ani dnes nevíme, jak ta hra skončí.

Sklepáci jsou fenomén – jsou citováni, napodobováni… Jakou scénku či jaký výstup si vy osobně nejvíce užíváte? 

Mám rád divoký rap o důchodcích, který někdy pějeme s Davidem Vávrou. Sice nám dvě důchodkyně musí obracet stránky s textem, ale i tak mi to pomáhá uchovávat si pocit, že jsme a budeme stále mladí. 

Stále se držíte „politicky nekorektní“ zábavy? Která témata z našeho politicko-společenského života jsou pro vás v současnosti zajímavá?

Ano, občas se dotkneme některého současného tématu, například v pohádce o Michalu Haškovi a dalších našich veřejně politicko-kulturně činných osobách. Ovšem velmi mě mrzí, a zmínil jsem to již i v jiných mediích, že v tradici českých komických dvojic - po Voskovcovi a Werichovi, Suchém a Šlitrovi, Šimkovi a Grosmannovi, Vodňanském a Skoumalovi, Svěrákovi a Smoljakovi, Vávrovi a Šteindlerovi  - nás všechny v současné době předbíhá svým humorem dvojice Zeman - Ovčáček. Zkoušeli jsme je napodobit a trochu dohnat, ale tak dokonale mrazivě autentického výsledku jsme nedocílili. 

Na co a na koho se mohou těšit fanoušci Divadla Sklep a Besídky 22. září v KD Peklo v Plzni?

Já myslím, že by se neměli těšit na nic. My pesimisté - to mluvím za sebe - jsme zvyklí věřit, že všechno špatně dopadne. A když se to náhodou povede, máme o to větší radost a jsme více potěšeni než obyčejní optimisté. Proto se na nic netěšte a prostě přijďte. Budete možná radostně překvapeni a potěšeni.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.09.2016 14:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka