Plzeň podpoří vznik zelené střechy, včelaře i alpinkáře

Zastupitelé schválili rozdělení 367 tisíc korun z městského Fondu životního prostředí šesti projektům.

Cílená propagace v Plzni

Podpořili vznik zelené střechy na 22. mateřské škole, pořízení zeleně na hřiště v Křimicích, činnost Alpinum klubu Plzeň, projekt 50. mateřské školy Kůzlátka zahradníkem i zorganizování konference spolku včelařů.        

Největší částku, a to 135 tisíc korun, obdrží 22. mateřská škola na vybudování zelené střechy nad zrekonstruovanou zahradní terasou v Mánesově 67. „Plocha zelené střechy bude mimo jiné zadržováním a pozvolným odpařováním vodních srážek přispívat ke zlepšení mikroklimatu okolního prostředí,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík. Doplnil, že zadržení srážek a jejich využívání při zahradnických aktivitách pomůže dětem k poznávání přirozeného koloběhu vody v přírodě.

Zastupitelstvo města dále podpořilo 94 tisíci korunami Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, z.s., která sdružuje více než 700 včelařů a zájemců o obor. Příspěvek obdrží na uspořádání II. ročníku mezinárodní včelařské konference určené odborné i laické veřejnosti. Dotací 53 tisíc korun přispěje město na pořízení zeleně na nově budovaném sportovišti v Křimicích v Učňovské ulici a částkou 43 tisíc korun na vybavení, které umožní 50. mateřské škole rozvíjet zahradničení dětí. Podporu v celkové výši 42 tisíc korun obdrží i plzeňský Alpinum klub na vydávání výstavního zpravodaje a zorganizování setkání zástupců alpinkářských organizací.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka