Plzeň přidává pro velký zájem další termíny adventních prohlídek

Nové termíny jsou následující: pátek 9. prosince od 17:30 hodin, neděle 11. prosince od 16 hodin a pátek 16. prosince od 17:30 hodin.

Cílená propagace v Plzni

Užít si kouzlo vánoční Plzně a dozvědět se řadu zajímavostí o slavení Vánoc, vánočních zvycích a tradicích mohou návštěvníci speciálních adventních prohlídek.

Jedná se o letošní poslední novinku z cyklu komentovaných tematických prohlídek historického centra Plzně pořádaných městkou organizací Plzeň – TURISMUS. Tentokrát průvodce návštěvníky v adventní atmosféře seznámí s historií Vánoc, tradicí slavení adventu i s nejrůznějšími vánočními zvyky. Prohlídku zakončí příjemné vánoční povídání nad šálkem horkého nápoje ve sklepení Národopisného muzea Plzeňska.

Nový projekt organizace Plzeň – TURISMUS navazuje na úspěšné večerní tematické prohlídky, které se konaly letos v létě. Komentovaná procházka adventní Plzní s průvodcem v dobovém kostýmu návštěvníkům tentokrát umožní vychutnat si jedinečnou předvánoční atmosféru okolí náměstí Republiky, ve které společně s průvodcem poodhalí v dnešní nákupní horečce poněkud ztracený příběh vánočních svátků a tradic.

„Po úspěšné letní sezoně jsme hledali něco, čím bychom přispěli k plzeňskému adventnímu programu. Komentované adventní prohlídky Plzně bezpochyby zaujmou jak turisty, tak místní obyvatele. Průvodci v kostýmech provedou návštěvníky tradicemi Vánoc tak, jak se slavily například před 100 lety. Dětem posvítí na cestu malé lucerničky a na závěr všechny čeká vánoční pohoštění v historickém sklepení Národopisného muzea,“ uvádí Kristina Štěpánová, zástupkyně ředitelky Plzeň – TURISMUS. 

Průvodce účastníky seznámí s historií Vánoc, tradičním slavením adventu a některými vánočními zvyky a tradicemi, které v dnešní hektické době pomalu zapomínáme. Dozvědí se celou řadu zajímavostí, jako například jak vznikla tradice zdobení vánočního stromu, co původně symbolizovaly vánoční ozdoby i odkud brali řezbáři inspiraci při výrobě betlémů.  Bude se mluvit i o tom, odkud získal svoji podobu Santa Klaus nebo kde nosí dárky Velký Ukko nebo Jultomten.

Adventní prohlídky začaly v sobotu 3. prosince a kromě přidaných termínů se budou konat každou sobotu a neděli od 17:30 hodin až do neděle 18. prosince. Začátek prohlídky je vždy před Turistickým informačním centrem. Vzhledem k tomu, že prohlídková trasa není bezbariérová, není vhodná pro osoby se sníženou schopností pohybu.

Vstupenky je možné zakoupit v Turistickém informačním centru a prostřednictvím Plzeňské vstupenky. Plné vstupné stojí 100 korun, snížené vstupné 50 korun. Prohlídka trvá přibližně hodinu. V případě zájmu, je možné si prohlídku objednat také pro větší počet osob jako skupinovou na předem domluvený termín.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka