Plzeň rozdělí deset milionů korun na sport a tělovýchovu v roce 2018

Radní města Plzně schválili vyhlášení dotačního programu na podporu sportu a tělovýchovy pro rok 2018. Celková výše podpory vypsaného programu činí 10 milionů korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přesná částka bude upřesněna po schválení rozpočtu na následující rok.

„Cílem tohoto dotačního programu je podpořit především neziskové subjekty, které mají omezenou možnost získání finančních prostředků z vlastních zdrojů a činnosti, při krytí provozních nákladů na sportovní činnost. Upřednostněny budou žadatelé, kteří realizují sport mládeže jako primární prevenci rizikového chování,“ vysvětlil radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka.

Žadatelem může být pouze organizace vykazující na území města Plzně sportovní činnost. Žadatelem nesmí být subjekt, který má ke dni podání žádosti neuhrazené splatné závazky vůči městu Plzni. Handicapovaní sportovci mohou žádat o dotaci prostřednictvím tělovýchovné organizace nebo samostatně jako fyzická osoba. Žádosti o podporu se budou podávat od 2. ledna do 31. ledna 2018.

Dotace lze žádat pouze jako příspěvky na krytí části nákladů spojených se zajištěním pořádání sportovních akcí a organizovaných sportovních činností, a to například na nájemné u pronajatých sportovních zařízení, na provozní náklady vlastních prostor, na materiál na opravy a údržbu sportovního zařízení, na náklady na nákup sportovních potřeb, na startovné a dopravné na soutěže a další.

Z dotačního programu bude vyčleněno 20 procent na významné sportovní akce s přínosem pro město, se záštitou primátora, pro významný sportovní úspěch jednotlivce nebo kolektivu či na mimořádnou situaci vzniklou na majetku žadatele vlivem přírodních živlů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka