Plzeň získá od sokola pozemky v areálu školy v Lobzích, sokol vybuduje hřiště

Město Plzeň vykoupí do svého majetku pozemky v areálu 28. základní školy v plzeňské části Lobzy, a to od TJ Sokol Plzeň Letná.

Jarní servisní akce AUTO CB

Podaří se tak získat pozemky, na nichž stojí objekty školy nebo jsou i nezastavěné, ale slouží jako přístup nebo zázemí školních budov. Část peněz, které TJ Sokol Plzeň Letná za pozemky od města získá, investuje do vybudování víceúčelového hřiště ve sportovním areálu, který navazuje na 28. základní školu. Uzavření kupní smlouvy mezi městem a Tělocvičnou jednotou Sokol Plzeň Letná schválili zastupitelé. 

„Stavby 28. základní školy budou stát na vlastních pozemcích nikoliv na pozemcích sokola. Protože jsme ale chtěli, aby se peníze vrátily do areálu, použije část z nich sokol na rozšíření hřiště. To vznikne za současným fotbalovým a bude jej moci využívat i základní škola, tedy dopoledne základní škola, odpoledne sokolové a veřejnost. To je to, oč nám šlo,“ vysvětlila radní pro oblast nakládání s majetkem Helena Matoušová. 

Na nové moderní víceúčelové hřiště s rozměry 20 krát 60 metrů, umělou trávou s nízkým vlasem, bez mantinelů a zatahovacích sítí i částečným osvětlením by si mohli sokolové požádat o dotaci na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Vzniknout by mělo do sedmi let od podpisu kupní smlouvy. Kupní cenu město uhradí ve dvou splátkách, částku 7,162 milionu korun po zavkladování kupní smlouvy v katastru nemovitostí, zbylých 1,023 milionu korun po vybudování hřiště. 

foto: 28. ZŠ Plzeň


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka