Plzeň zve na Ozvěny ekofilmu

Již sedmé OZVĚNY EKOFILMU – nejvýznamnějšího českého festivalu filmů s tématikou životního prostředí a jeho ochrany – v Plzni tradičně přivítá kulturní prostor Moving Station ve dnech 17.-21. 4. 2023.

Jarní servisní akce AUTO CB

Letošní ročník zahrnuje projekce vybraných snímků 48. ročníku festivalu EKOFILM pro školní skupiny i širokou veřejnost, besedy s environmentalisty, workshopy pro pedagogy a tematickou výstavu.

„Každý rok se k projekcím snažíme přidat program, který doplní informace a příběhy z filmů o diskuse a zážitkové workshopy. Letos bych všechny zájemce ráda pozvala na zahajovací večer, který je složený z tvůrčí dílny, projekce filmu a diskuse s odborníkem na hydrobiologii, panem Jindřichem Durasem. Promítat budeme film Kapky života, který zachycuje odhodlání íránského rančera putujícího každý den krajinou, aby doručil vodu žíznivým zvířatům. Film dokládá, že změna může a musí přijít od každého z nás,“ uvedla organizátorka plzeňských OZVĚN EKOFILMU Tereza Karbanová.

Zahajovací večer v pondělí 17. dubna je složený z následujícího programu:

18:00 / TRASH? FRESH! - zážitkový workshop s tématikou upcyklace a DIY v režii PaNaMo, se scénografkou, výtvarnicí, hudebnicí, pedagožkou a performerkou Mášou Černíkovou
19:00 / úvodní slovo + projekce filmu KAPKY ŽIVOTA - perský meditativní dokument o muži, který chodí každý den suchem postiženou krajinou, aby doručil vodu žíznivým zvířatům
20:00 / diskuse s hydrobiologem Jindřichem Durasem
Zahájení festivalu ošperkuje svým slovem slam poetry David Hynčík alias Mručivák.
Další večerní projekce se uskuteční 19. a 20. dubna formou kinokavárny v Malém sále Moving Station od 19 hodin.

Na všechny akce je vstup zdarma a rezervace vstupenek je možná na GoOut.cz.
Podrobný program festivalu je zveřejněn na webových stránkách johancentrum.cz/program/.

„Jsem rád, že letošní program pro školy je obohacený také o nabídku vzdělávání učitelů základních a středních škol formou workshopu na téma: jak učit o změně klimatu – s lektorkou Veronikou Ambrozy. Veronika je metodičkou a lektorkou globálního vzdělávání v programu Varianty společnosti Člověk v tísni. Věnuje se vzdělávání a metodické podpoře pedagogů ve výuce o změně klimatu a aktivním občanství,“ dodal ředitel Moving Station, Roman Černík.

Projekt OZVĚNY EKOFILMU V PLZNI 2023 je realizován za podpory Nadačního fondu Zelený poklad.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 17.04.2023 12:07



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka