Plzeňská radnice chce být bezbariérovou, vybuduje výtah i sociální zázemí

Plzeň v roce 2016 vybuduje výtah a zřídí i bezbariérové toalety v památkově chráněném objektu radnice na náměstí Republiky, na projekt za zhruba 18 milionů korun včetně DPH se pokusí získat státní podporu.

Cílená propagace v Plzni

Z vládního Národního rozvojového programu mobility pro všechny na období 2016 - 2025 by mohlo město dostat částku do 2,5 milionu korun, žádost podá do 7. května. 

„I bez státní podpory budeme projekt realizovat. Počítáme s vestavbou výtahu a zřízením bezbariérových WC v jednotlivých patrech historické budovy. Díky tomu konečně zajistíme plně provoz radničního areálu a jeho sociálního zázemí postiženým občanům. Tuto investiční akci má připraven Odbor investic Magistrátu města Plzně k realizaci v roce 2016,“ uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář. 

Výtah bude vybudován v zadním traktu domu, jenž je ohraničen dvorní obvodovou zdí a protilehlou rovnoběžnou středovou nosnou zdí. Povede od suterénu, lidé by do něj nastupovali z průjezdu do dvora. „Do podkroví na úrovni třetího patra, tedy v místě radničního Sněmovního sálu, bude výtahová šachta již nad úrovní střech Císařského domu. Z náměstí ale viditelná nebude, pouze z vyhlídkové plošiny věže,“ uvedl Pavel Šindelář.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka