Plzeňský kraj navštívil předseda odborů

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula ve čtvrtek 21. ledna 2016 navštívil Plzeňský kraj. Na krajském úřadě se setkal s Radou Plzeňského kraje a také s odboráři.

Cílená propagace v Plzni

Předseda ocenil práci Plzeňského kraje v oblasti sociálního dialogu.

„Hovořili jsme o ekonomické situaci kraje, výkonu ekonomiky obecně, ale také o oblasti možného rozvoje a spolupráci Plzeňského kraje a odborů a mnoha dalších tématech,“ shrnul setkání hejtman Václav Šlajs. Setkání předsedy Josefa Středuly se členy rady a poté také s odboráři se zúčastnil i předseda Regionální rady odborových svazů ČMKOS – Plzeňský kraj Jindřich Brabec. Diskuze se na obou setkáních týkala zejména ekonomického vývoje ČR, systému vybírání daní, elektronické evidence tržeb, ale také nedostatku kvalifikovaných pracovníků, problematice vzdělávání zdravotnického personálu a také například požadavku na minimální mzdu ze strany odborů.

„Výhodou Plzeňského kraje jsou hranice s Německem a fakt, že zde působí firmy s dobrou technologickou základnou. Cílem kraje by mělo být do budoucna firmy přimět ke zvyšování přidané hodnoty. Další potenciál vidím v úzké spolupráci s bavorskými školami. Obecně pak Plzeňský kraj zaslouží díky za práci v oblasti sociálního dialogu,“ zhodnotil Josef Středula. 

Na setkání s odboráři byl také prostor k diskuzi jak s předsedou ČMKOS, tak s hejtmanem kraje. Dotazy se týkaly například stavby galerie v Plzni, nedostatku mateřských školek, dopravní obslužnosti, podpory učňů a technického vzdělávání nebo problematiky zaměstnávání agenturních zaměstnanců.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.01.2016 12:10



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka