Nové Plzeňské centrum: Školení pro řešení krizí a mimořádných událostí

Plzeňský kraj a město Plzeň spolupracují na vytvoření bezpečnostně vzdělávacího centra, které bude zaměřeno na prevenci mimořádných událostí a zvládání rizik pro děti, mládež i dospělé. Centrum bude poskytovat praktické dovednosti ohledně řešení různých rizikových a mimořádných situací.

Cílená propagace v Plzni

Mostecký deník přináší zprávy o unikátním projektu, který se chystá v Plzeňském kraji a městě Plzeň. Obě strany podepsaly memorandum o spolupráci na vytvoření bezpečnostně vzdělávacího centra, které bude zaměřeno na vzdělávání dětí, mládeže i dospělých z řad laické veřejnosti v oblasti prevence mimořádných událostí a zvládání běžných rizik. Tato iniciativa je prvním krokem k posílení bezpečnosti a zvýšení povědomí o různých rizicích mezi obyvateli kraje.

Reagujeme na měnící se bezpečnostní situaci v České republice, proto se Plzeňský kraj a město Plzeň spojily, aby vytvořily unikátní a moderní bezpečnostně vzdělávací centrum. Primátorem města Plzně, Romanem Zarzyckým, a hejtmanem Plzeňského kraje, Rudolfem Špotákem, podepsané memorandum zaručuje společnou vůli k realizaci této myšlenky. Slavnostního podpisu se zúčastnili také radní města pro oblast bezpečnosti Jiří Winkelhöfer a náměstek hejtmana Petr Vanka.

'Složky IZS se denně starají o naši bezpečnost a zdraví, proto je třeba, abychom jim k tomu vytvořili co nejlepší podmínky. Samotný projekt vnímám jako velmi důležitý pro bezpečnost města Plzně a vítám, že jsme se společně s Plzeňským krajem zavázali k tomu, že pro jeho vznik vyvineme maximální úsilí. Za město jsme připraveni se podílet na jeho vzniku a rovněž nést část provozních výdajů,' uvedl primátor Roman Zarzycký.

Bezpečnostně vzdělávací centrum bude sloužit zejména žákům základních a středních škol, jimž nabídne možnost získat praktické dovednosti a znalosti ohledně prevence a řešení různých rizikových a mimořádných situací. Mladí lidé se tak naučí, jak zlikvidovat požár, poskytnout první pomoc, jak postupovat při dopravní nehodě či jak se bránit kyberútokům, a to vše vedeni odborníky z řad záchranářů, policistů a dalších složek integrovaného záchranného systému.

Projekt, jehož pracovním názvem je 'Centrum bezpečí', bude sloužit také široké veřejnosti prostřednictvím řady edukačních programů, jež přispějí ke zvýšení povědomí o problematice bezpečnosti a prevenci mimořádných událostí. Nyní, když obě strany memorandum podepsaly, bude následovat diskuse o konkrétní formě a podobě projektu, jak podotkl radní města Jiří Winkelhöfer.

Těšíme se na otevření bezpečnostně vzdělávacího centra v Plzni, které představuje moderní a efektivní způsob, jak posilovat bezpečnost občanů a zvyšovat jejich povědomí o rizicích a situacích, jež mohou nastat v každodenním životě. Tato iniciativa je důležitým krokem k dosažení cíle mít připravené a informované obyvatele Plzeňského kraje.

Autor: Martin Kydlíček Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka