Plzeňský Speedy Gonzales odmítal pravidla

Psem bez vodítka na sebe upozornil i muž pohybující v úterý večer v Prešovské ulici. Pes byl od muže vzdálen asi 15 m a na jeho povely nereagoval. Právě tak nereagoval ani jeho majitel na výzvu strážníků, aby prokázal svou totožnost a z místa se snažil odejít.

Jarní servisní akce AUTO CB

Když se mu v tom strážníci pokusili zabránit, uvědomil si náhle jeho pes, že má nějakého páníčka a začal na strážníky zuřivě štěkat. Muž poodstoupil, posadil se na svůj skateboard položený na sokl pod výlohou obchodu a psa si stáhl pod nohy. Po výzvě k prokázání totožnosti prohlásil, že u sebe nemá žádné doklady a že se jmenuje Speedy Gonzales. Že se tímto strážníkům vysmívá, dokonce i přímo potvrdil. Na upozornění, že bude předveden ke zjištění totožnosti na Policii ČR, reagoval vulgárně a dodal, že nesnáší fízly, psa na volno vodí 5 let a na vodítko jej nikdy nedá. Navíc během celého jednání opakovaně plival okolo sebe.

Změna nastala až ve chvíli, kdy se hlídka rozhodla na místo přivolat odchytové vozidlo, které by zajistilo psa, aby muž mohl být předveden ke zjištění totožnosti. Muž najednou objevil svůj občanský průkaz a strážníkům jej předložil. Jednání 29-letého Plzeňana bude dořešeno přestupkovou komisí  pro podezření ze spáchání přestupků neuposlechnutí výzvy úřední osoby, znečištění veřejného prostranství a nerespektování vyhlášky města Plzně. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 15.09.2016 06:45



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka