Podle Ťoka nedostanou kraje na opravy silnic ani korunu. Hejtman Šlajs: To je nepřijatelné!

Hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse (ČSSD) pobouřilo vyjádření mistra dopravy Dana Ťoka (ANO), ve kterém veřejně uvedl, že na opravy silnic kraje nedostanou ani korunu. Připojil se proto k výzvě sociálnědemokratických hejtmanů, kteří požadují ministrovu rezignaci.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Velmi pochybuji, že ministr ví, jak to vypadá v krajích. Považuji jeho plán za zcela absurdní. Vidíme v praxi, jak vypadá naplňování ideje řízení krajů jako firmy a je to pro mě neuvěřitelné. Plzeňský kraj má stovky a stovky kilometrů silnic II. a III. tříd, které vyžadují stálou údržbu, a údržba vyžaduje peníze. Nemůžeme dopustit, aby lidé jezdili po rozbitých silnicích," říká hejtman Šlajs.

Podle Šlajse chce navíc ministr Ťok kraje trestat hned několika způsoby najednou. Nejenže kraje nebudou mít podíl na mýtu, ani mýto na některých nových úsecích silnic, ale ani peníze na opravy silnic, po kterých kamiony mýtné brány objíždějí. „Je to pro mě nepřijatelné a ministr tímto prokázal svoji absolutní nekompetentnost," dodává hejtman Šlajs.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
23.09.2016 10:47



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka