Policisté chytili slovanského vykradače sklepů, maskoval se kobercem

Plzeňští policisté dopadli pachatele, jehož revírem byly Slovany. Na jedno místo činu se vrátil dokonce třikrát. Své jednání maskoval kouskem koberce.

Jarní servisní akce AUTO CB

   Několikaměsíční práce policistů Obvodního oddělení Plzeň 2 (Slovany) a policistů Služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň vedla k odhalení pachatele série tří případů vloupání do sklepních prostor bytových domů v Plzni, městské části Slovany, jednoho násilného vniknutí do bytu a jedné krádeže oděvů z neuzamčeného vozu. Během prověřování pěti trestních oznámení bylo zjištěno, že všechny skutky spáchal jeden a tentýž pachatel, a sice 31letý recidivista z Plzně.

     Ten v době od 6. listopadu loňského roku do 7. ledna roku tohoto převážně v nočních hodinách vnikl celkem třikrát do téhož bytového domu na ulici Habrmannova za účelem krádeže různých věcí ze suterénních prostor. Ve všech případech postupoval téměř shodně. Bez použití násilí vstoupil do domu a ihned se přesunul do sklepních prostor, kde většinou rozlomil visací zámky zajišťující vstup do jím vyhlédnutých sklepních kójí či sklepních místností a odtud odcizil vše, co mu přišlo pod ruku. Bylo zjištěno, že si během těchto tří skutků z místa činu odnesl například patnáct párů dětských bot, dětské ložní prádlo, součásti ke značkovému kočárku nebo nádobí a nádoby určené pro děti. Neopovrhl ani prázdnými plastovými lahvemi nebo krabicemi. Z jedné kóje odcizil čtyři matrace a tři karimatky. Z další potraviny jako různé zavařeniny, sirupy, oříšky, limonády nebo dvacet lahví a tři kartony plechovek piva značky Pilsner Urquel. V jednom případě se pokusil ihned po vstupu do vyhlédnuté kóje zamaskovat své jednání tím, že z koberce, který nalezl na místě, vyřízl část a tu lepicí páskou připevnil na okno vedoucí z kóje ven.

     V dalším protiprávním jednání mu „napomohl“ řidič vozidla Fiat Ducato, který rozvážel zboží na ulici Jagelonského. Dne 23. listopadu 2017 se zhruba kolem půl jedenácté dopoledne při doručování balíčků na chvíli od auta vzdálil, aniž vůz uzamkl. Když se vrátil, zjistil, že z auta zmizela zásilka v hodnotě téměř dva tisíce korun obsahující dámské značkové šaty.

     Posledního skutku se pachatel dopustil den před Štědrým večerem, když se přesně o půlnoci vypravil hledat své osobní věci do bytu své bývalé přítelkyně. Samozřejmě proti její vůli i vědomí. Poté, co vykopl dveře do bytu, obydlí prohledal a nakonec s nepořízenou odešel pryč.

      Muži bylo pro tyto skutky sděleno obvinění ze spáchání pokračujících přečinů porušování domovní svobody a krádež, za které mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až tří let. V průběhu šetření bylo rovněž zjištěno, že mladý muž byl v minulosti pravomocně odsouzen Okresním soudem Plzeň – město, a sice za protiprávní jednání násilného charakteru.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 13.05.2017 06:33



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka