Policisté kontrolovali v pátek večer bary v centru Plzně. Dohlížel ministr Chovanec

V posledních měsících probíhají v centru Plzně zejména o víkendech bezpečnostně preventivní akce.

Jarní servisní akce AUTO CB

Policisté dohlížejí na zajištění klidu a veřejného pořádku a to z toho důvodu, že v průběhu roku 2016 vyvstaly na Americké třídě problémy spojené se zvýšenou trestnou činností. Zejména ve večerních a nočních hodinách docházelo k častým potyčkám mezi návštěvníky nočních klubů nejen uvnitř provozoven, ale také na ulicích.

Policisté proto dohlížejí zejména na zajištění klidu a veřejného pořádku v ulicích, kontrolují, zda je dodržován zákon o pobytu cizinců na území ČR, zjišťují, jestli v provozovnách nedochází k podávání alkoholu osobám mladších 18-ti let či nehrají na výherních automatech. V rámci akce také pátrají po hledaných či pohřešovaných osobách.

Od začátku roku 2017 proběhlo 13 akcí. Policisté zkontrolovali přes 750 osob, z toho bylo více než 220 cizinců. Nejčastěji řešili přestupky proti veřejnému pořádku (rušení nočního klidu, znečištění veřejného prostranství či ničení dopravního značení), přestupky v dopravě a na úseku zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Dle počtu řešených přestupků je patrné, že opatření mají smysl. Za první dva měsíce roku 2016 policisté z obvodního oddělení Plzeň - střed zaznamenali 135 přestupků, zatímco díky preventivním akcím jich za první dva měsíce letošního roku řešili pouze 59.

V pátek 3. března 2017 proběhla další akce, které se zúčastnil i ministr vnitra, policejní prezident, hejtman Plzeňského kraje a primátor města Plzně. Ředitel plk. Pavel Krákora hosty seznámil s bezpečnostní situací v centru Plzně a všichni společně následovali policisty na kontroly do barů a heren. Akce se zúčastnily dvě desítky policistů a městských strážníků. Zapojeni byli i kynologové se svými služebními psy speciálně vycvičenými na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Během akce policisté zkontrolovali 7 provozoven, 79 osob, z toho 23 cizinců. Čtyři cizinci neměli u sebe potřebné doklady, proto je policisté předvedli ke zjištění totožnosti. Jeden z nich byl veden v Schengenském informačním systému z důvodu pátrání po pobytu pro justiční orgány jiného státu. V blokovém řízení byl řešen jeden přestupek na úseku dokladů cizinců. U dvou osob služební pes odhalil omamné a psychotropní látky, vzhledem k množství se jednalo o přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka