Šest řidičů a dva chodci pod vlivem návykových látek

Plzeňští policisté i během tohoto víkendu dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Zjistili tři zdrogované a tři opilé šoféry. Dva chodci díky své podnapilosti putovali na záchytku.

Cílená propagace v Plzni

Nejen dopravní policisté Městského ředitelství policie Plzeň, ale i policisté hlídkové služby kontrolovali v průběhu tohoto víkendu v rámci běžného výkonu služby, zda řidiči dodržují všechna ustanovení silničního zákona a ostatních u nás platných právních morem upravujících provoz na pozemních komunikacích. Od soboty do pondělí brzkého rána přistihli celkem šest osob, které za volant vozu usedly pod vlivem různých návykových látek a jedů. Tři řidiči, jedna žena, která způsobila nehodu (http://www.policie.cz/clanek/bourala-pri-parkovani.aspx), a dva muži ve věku 43 a 68 let, řídili vůz pod vlivem alkoholu. Nejméně nadýchal starší z řidičů, a sice 0,43 promile. U 43letého šoféra přístroj ukázal hodnotu 0,90 promile alkoholu.  Z několika desítek řidičů, kteří se podrobili zkoušce ke zjištění ovlivnění drogami, byla u tří zjištěna v krvi přítomnost pervitinu. Navíc u 23leté cizinky, která řídila pod vlivem drogy, bylo zjištěno, že k řízení vozu nemá potřebné oprávnění.

Během soboty navíc policisté do péče zdravotnického personálu plzeňské protialkoholní záchytné stanice předali dva chodce, kteří svým jednáním ohrožovali nejen sami sebe, ale i ostatní. Zatímco teprve 22letá dívka nebyla díky své podnapilosti schopna podrobit se orientační dechové zkoušce ke zjištění hladiny alkoholu v jejím těle, 43letý cizinec nadýchal závratných 3,31 promile.


    


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.05.2017 06:19



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka