Policisté odhalili v Oboře a ve Lhotě další pěstírny konopí

Policisté z 2. oddělení obecné kriminality, služby kriminální policie a vyšetřování, územního odboru Plzeň – venkov na základě vlastního šetření v úterý 10.5.2016 odhalili dvě tzv. indoor pěstírny konopí.

Jarní servisní akce AUTO CB

V prvním případě 41letý muž pěstoval konopí u sebe doma v obci Obora. Kriminalisté při domovní prohlídce nalezli ve sklepě domu 81 rostlin vysokých přibližně 60 až 80 centimetrů. Dalších 53 rostlin o výšce 80 až 100 centimetrů zajistili stejný den na půdě domu ve Lhotě u Plzně, kde je pěstoval 52letý muž.  

Oba pěstovali konopí, tedy látku, která je zařazena do seznamu zakázaných omamných a psychotropních látek a jedů v pěstebních stanech. Kriminalisté na místech kromě rostlin zajistili také ventilátory, svítidla, hnojiva a další předměty potřebné k pěstování marihuany. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Oba muže v úterý zadrželi a po provedených úkonech je propustili. Vyšetřování probíhá na svobodě. Zajištěné rostliny poslali kriminalisté na expertízu a na případu dále pracují. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka